Teške optužbe
17

Roker napao Gretu Thunberg pa ga "rastrgali" na društvenim mrežama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Mlada aktivistica, po svemu sudeći, ima veliku podršku u cijelom svijetu, što je osobito vidljivo na društvenim mrežama.

Muzičar Meat Loaf nedavno je u intervjuu izjavio da ne vjeruje u klimatske promjene, a tom prilikom dotakao se i Grete Thunberg, rekavši da joj je "ispran mozak" i da je ona "prisiljena" razmišljati tako.

Roker je ovim svojim stavom izazvao pravu buru na društvenim mrežama gdje ga mnogi kritiziraju zbog tvrdnji da mlada aktivistica ni sama ne vjeruje u klimatske promjene, piše Indy100.

"Ona nije napravila ništa loše, nego je prisiljena misliti da je ono što govori istina", rekao je ovaj muzičar.

Ovo je naišlo na oštre komentare korisnika društvenih mreža, koji su kritizirali rokera.

"Pretpostavljam da je Greta prvi put čula za Meata Loafa i da se od srca nasmijala njegovim riječima", "Postoji bačva, dno bačve i lokva prljavštine na mjestu na kojem je bačva nekad stajala. I u svemu tome jedan mikroorganizam. To je shvaćanje Meata Loafa", "Kome vjerovati? 97 posto znanstvenika ili tipu koji se zove Meat Loaf?" samo su neki od komentara kojima su korisnici društvenih mreža stali u Gretinu obranu.
Ima i onih koji podržavaju mišljenje Meata Loafa, ali je puno više ljudi koji ga ismijavaju zbog stava koji je iznio u intervjuu za jedan britanski tabloid.