Poklon građanima
1.1k

Recital za sve koji vole ovaj grad: Sarajevo će biti, sve drugo će proći

I. P.
Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, grupa umjetnika okupljenih oko Udruženja kreativnih stvaralaca i aktivista, u suradnji sa Felina i Glumačkim studijom "Makadam", snimila je i objavila video pod nazivom "Sarajevo". Video je poklon svim građanima i onima koji vole ovaj grad.

"Ideja za snimanje videa javila se nedavno, kada nismo očekivali da će nas sve uskoro okupirati okolnosti vezane za Covid -19. No, unatoč okolnostima, odlučili smo da ipak realiziramo projekat, a gotovo sasvim puste ulice Sarajeva, dale su nam jednu novu perspektivu i ideju. Željeli smo prikazati grad sa svom njegovom ljepotom, ali i ožiljcima, te nadom i budućnošću koju moramo krojiti boljom. Osjećali smo se privilegiranim da u jednom danu propješačimo grad i zabilježimo kadrove u kojima će svi oni koji vole Sarajevo, sigurni smo uživati", kažu kreaotiri videa.

Pjesma Izeta Sarajlića "Sarajevo“, koju je recitovao glumac Rijad Gvozden nije slučajno izabrana – naime, Sarajlićeve pjesme su ostale upamćene kao najljepše ode o ljubavi i Sarajevu.

Ekipa koja je radila na realizaciji videa: tekst čitao Rijad Gvozden, audio recordnig Nevres Softić, muzika Boško Jović “Song for Anouar Brahem”, snimio i montirao Benjamin Šehić.