magazin
8

Radovi djece sa poteškoćama u razvoju u Happy kućici

Klix.ba
Bogatoj ponudi 4. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i Happy kućica, gdje posjetitelji mogu kupiti proizvode koje su načinila djeca sa poteškoćama u razvoju.

Kućicom rukovodi Udruženje građana "Dajte nam šansu", čije je učešće na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu sponzorisala Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država - USAID.

Udruženje "Dajte nam šansu" je neprofitna, nevladina i altruistična organizacija, koju su osnovali roditelji djece koja imaju poteškoće u razvoju. U njihovoj kućici na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete kupiti čestitke, ručno rađeni nakit i druge proizvode koje su izradila djeca sa posebnim potrebama, a čijom prodajom se finansiraju aktivnosti ovog Udruženja.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu svoje proizvode u sklopu izložbeno-prodajnih kućica nude posjetiteljima svakog dana od 10 do 22 sata. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “Phoenix – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “Phoenix – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.