Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Babo nedamo pujduu!!!
Volim svoga Arčija, neg' po' komšiluka !!!
Pa jesu li ljutnja, bijes ili umiljatost emocije? Pas kad reži znači da je bijesan, ljut je na nekog, što dalje govori da u njemu preovladava neki osjećaj, baš kao i u čovjeku. Kad je pas razigran to znači da je pozitivno raspoložen. Kad vlasnik naljuti svog psa, a on mu ruku stisne zubima tek u mjeri da ga upozori da ne treba to radit, to znači da pas poznaje osjećaj ljubavi i zna kako da se ponaša prema kome. Taj istraživač je fkt šifra i po. Bilo mu je dovoljno da upozna svog psa i nauči sve o njima. A to koliki ti pas prijatelj može biti je nešto što se ne može opisati riječima, treba imati psa i voljeti ga da shvatiš. Ja imam psa i često se dešava da se toliko zanesem i počnem pričat s njim kao s čovjekom, a on me pažljivo gleda i sluša i imam osjećaj da me apsolutno sve razumije.
Za razliku od mačaka parazita, cuke su zahvalne na onome što im daš i odani su čovjeku.
Pa normalno da imaju znam to i bez istrazivanja. Popisam ti se na research i bezveze utroseno vrijeme i novac.
...za pse sam nekako sigurniji...
Vjerujem da imaju emocije, a za razliku od homo sapiensa nemaju potrebu da ugnjetavaju i maltretiraju drugo biće "just for fun"...
imao sam psa 6 godina , kada je uginula kao da je dio mene otišao , zaista je pas čovjekov najbolji prijatelj , kada sam bio tužan samokada bi me pogledala svojim predivnim okicama odmah bi me oraspoložila ... R.I.P Bela ..
Slažem se da je pas najbolji čovjekov prijatelj. A da li je čovjek najbolji prijatelj psa??? To se treba zapitati.
ko ima psa sigurno jeste al ovi koji nikada nisu imali psa , e oni nisu sigurno :)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)