{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva izložba bh. brenda Articoolisan: Radovi za moderno uređenje životnog prostora

Klix.ba
3.6.2015. u 20:55
69
23
Prva izložba bh. brenda Articoolisan: Radovi za moderno uređenje životnog prostora
69
Prva izložba bh. brenda Articoolisan bit će otvorena 3. juna u 18 sati u izložbenom prostoru caffe galerije La Cava (na adresi Kundurdžiluk 1). Radovi će biti izloženi do subote, 6. juna 2015. godine. Za muzički dio programa na otvaranju i zatvaranju izložbe bit će zaslužan Klabika Collective - DJ set.
Articoolisan je brend za uređenje enterijera iz Sarajeva iza kojeg stoje grafički dizajner Edin Bešlić i stručnjak za marketing Renad Čelik.

"Articoolisan je odgovor na hiperprodukciju radova bez umjetničke vrijednosti i autentičnosti, te generički dizajnirane vizuale žirafa, slonova, ruža, tulipana, taxi vozila u New Yorku i crvenih telefonskih govornica u Londonu. Mi smatramo da je naša svakodnevnica dovoljno bogata motivima koji mogu krasiti naše domove", kažu kreativci koji stoje iza ovog brenda u kojem su česti motivi prirodne ljepote naše države, gradovi, planine, rijeke, građevine, historija i lokalne priče, odnosno bogatsvo kulturno historijskog naslijeđa koje naša država ima, a kojeg često nismo svjesni.

Čest motiv njihovih radova je Sarajevo kao vječna inspiracija, a tu su i Vučko, Sebilj, razne sarajevske građevine, ali i neki moderni motivi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: