Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobar film, dobar poglavica, neka je u vjecnim lovistima.
genijalan film
Sad lovi bizone u vjecnim lovistima
domorodci sjeverne i juzne amerike kao i stanovnici australije te stanovnici svih naseljenih ostrva su istrebljeni jer nisu bili krscani. nisu smatrani ljudima nego zivotinjama dok se ne pokrste a i nakon toga nije bilo puno bolje. milioni ljudi su ubikeni i porobljeni u ime krsta stavise svestenici "misionari" su isli sa vojskom i blagosiljali zlocine. slicno kako su to radili na balkanu devedesetih.
legenda
Sve na stranu sto nismo znali o ovoj gromadi ali kakva je ovo filmcina pa to je strasno.Jedan od onih filmova koje nikada ne zaboravis. Idi u vjecna lovista.
I sad dođeš na njegovu livadu, rastjeraš mu bizone, otjeraš ptice, presušiš rijeku, srušiš vigvam, dadneš mu Coca-Colu i kažeš to je moje... o O
Šta je život? To je treptaj svica u noći. To je dah bufala na zimskoj hladnoći. To je mala sjenka koja juri preko trave i nestaje na zalasku sunca. Vranino Stopalo, ratnik i besjednik Crnih Stopala
Samo da ga ne kremiraju sada
otišao je u cvijetu starosti
Sto mu gromova jelenskih mu rogova
R. I. P.
Evo ga ko paun
Polovina svjetskog stanovništva je živjelo na američkom kontinentu prilikom otkrivanja od strane Evropljana. Sada ih ima par hiljada, u južnoj Americi ih ima priličan broj.
gdje li si ti ucio istoriju damije znati jeste neko slagao brate mili 😂
10 miliona indijanaca je bilo na tlu danasnje sjeverne amerike ,kanada i usa,u tadasnje vrijeme kada su poceli dolaziti bijelci iz evrope ,bilo je naravno indijanaca i u mexicu ali ovi su bili totalno druga vrsta od americkih ako ti smatras 10 mil. polovinom tadasnje populacije e to je brate smijesno znasli ti kolika je tada bila populacija u evropi ???
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Danasnji indijanci uglavnom otvaraju kasina.. jer u rezervatima nema nikakvih regulacija.. tako da uzivaju u tax free ;)
"Bald Eagle (Ćelavi Orao)" :-))) I love Klix!