Nastavak turneje
9

Predstava "Ćiro" Tarika Filipovića prvi put gostuje u Kanadi

E. Sk.
Nakon izvedbi u Sydneyju, Dubaiju, Melbourneu, Stockholmu, Kopenhagenu, Skoplju, Sarajevu, Mostaru, Beogradu i mnogim drugim gradovima širom Evrope i svijeta predstava "Ćiro" Tarika Filipovića prvi put gostuje u Kanadi.

Predstavu o životu i djelu legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, Tarik će izvesti u pozorištu Regent u Torontu 7. septembra.

U popularnoj monodrami Zeničanin s adresom u Zagrebu donosi sasvim novu vizuru osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera, "trenera svih trenera", kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.

Uz izvanredne glumačke bravure, koje hvale i kritika i publika, monodrama donosi zanimljive poglede na ono što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje.

Tarik Filipović i Ćiro Blažević
Tarik Filipović i Ćiro Blažević

"Životni i profesionalni usponi i padovi, trnovit put do planetarnog uspjeha, prijateljstva sa svjetskim zvijezdama, uzbudljiva priča prepuna smijeha i pokoja suza, jednom riječju život, sve to stalo je u jedan kofer i 80 minuta predstave", kazao je Filipović koji potpisuje i režiju predstave.

Gotovo svaka izvedba u inozemstvu dosad je bila potpuno rasprodana pa su često naknadno zakazivane nove izvedbe "Ćire".