Pripreme u toku
38

Postavljaju se montažne kućice za zimski Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana

Klix.ba
Počele su pripreme za zimski Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana koji i ove godine zajednički organizuju Fondacija "Sarajevo Navigator" u saradnji sa Udruženjem građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja).

U toku je postavljanje montažnih kućica i pratećih objekata, u okviru čega će biti postavljeno i klizalište. Općina Centar je i ove godine izdvojila iz svog budžeta 20.000 KM namijenjenih za besplatno klizanje naših sugrađana.

Nedim Lipa, osnivač "Sarajevo Navigatora" je kazao da će i ove godine posjetioce očekivati niz interesantnih sadržaja, među kojima su neke novine, koje prije konferencije za medije i najave otvaranja Marketa, želi da sačuva kao iznenađenje za naše građane.

"U toku su pripreme na postavci sedmog Holiday Marketa koji se i ove godine održava u parku Hastahana od 6. decembra do 13. januara naredne godine, s tim što će klizalište koje ćemo postaviti uz podršku Općine Centar Sarajevo biti otvoreno do 11. februara 2018. godine. Posebno bih zahvalio Općini Centar, kao i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na nesebičnoj podršci, sa kojom nam pripreme idu mnogo lakše. Jedan od noviteta će biti i potpuno novo 'Ciciban' igralište čije otvorenje je planirano u okviru Holiday Marketa, a najmlađim sugrađanima će služiti i po završetku ovog Sarajevo Holiday Marketa", objasnio je Lipa.

S obzirom da je prema mišljenju mnogih posjetilaca prošlogodišnji Sarajevo Holiday Market bio jedan od najbolje organizovanih i posjećenijih zimskih događaja u ovom gradu nema sumnje da će i sedmi po redu Market u parku Hastahana, odnosno budućem ''Parku prof. dr. Nijaza Durakovića'' pružiti razne sadržaje svim generacijama, a posebno najmlađima.