magazin
0

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 10

Klix.ba
Fotosofia, besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke, ove godine slavi 10 godina.

"Veoma sam ponosan što idemo i desetu sezonu. Kroz ove godine, kroz seminar je prošlo 135 talentiranih ljudi. Mnogima je upravo Fotosofia pomogla da u sebi pronađu okidač i postanu vrsni fotografi koji samostalno rade u magazinima, održavaju izložbe i dobivaju vrijedne i prestižne nagrade. Ponosan sam također što imamo i jednu malu zajednicu fotografa koji su nakon seminara uspješno upisali studij snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. A najviše me veseli što je stvorena mreža ljudi koji i nakon što seminar završi, rade i uče jedni od drugih i što je najvažnije - dobro se zabavljaju", rekao je Hoyka koji je prvu generaciju pokrenuo, kako kaže, jer je vjerovao da se vrijeme godišnjeg odmora može pretvoriti u nešto drugima korisno, a i svima zabavno.

"Lavina se zakotrljala i više nije bilo povratka", zaključuje Hoyka.

Vijest za koju vjerujemo da će razveseliti sve ljubitelje fotografije je da možete besplatno preuzeti, downloadom sa www.fotosofia.info, u print kvaliteti više od 50 fotografija koje vam povodom jubileja poklanjaju seminaristi proteklih Fotosofija i Hoyka.

A odabrane seminariste ove godine očekuje intenzivan tempo ispunjen teoretskim i praktičnim fotoaktivnostima. Uz predavanja Hoyke i drugih stručnjaka, seminaristi će se imati priliku usavršavati u reportažnoj, modnoj i umjetničkoj fotografiji, u asketskim produkcijskim uvjetima pokušat će osvojiti medalju FOTOkreativac, a snimat će i modni editorijal.

Niti na ovom seminaru neće izostati najatraktivniji dio - snimanje portreta celebrityja, teme čijoj su realizaciji pomogla mnoga poznata imena - Rene Bitorajac, Zuhra, Boris Mirković, Zoran Predin, Barbara Kolar, Maja Vučić i mnogi drugi.

Ove godine Fotosofia će, među ostalima, ugostiti i frontmena legendarne beogradske grupe Električni orgazam Srđana Gojkovića-Gileta.

"Veselim se što ću ove godine stati pred objektiv Hoykinih seminarista. Prema onome što sam čuo, u samo dva sata pozirat ću nizu fotografa, što do sada još nisam iskusio. Sudeći po iskustvima mojih prethodnika, poput Davora Gobca i Enisa Bešlagića, bit će to prilika da sam sebe vidim u nekom novom svjetlu", rekao je Gile, koji na Fotosofiju dolazi u organizaciji zagrebačke Tvornice kulture.

Konkurs, kojim će biti odabrano 15 seminarista, otvoren je do 20. maja 2015. Seminar će se održati pod pokroviteljstvom kompanije Epson i Raiffeisen banke u Termama Tuhelj od 21. do 28. juna 2015. godine. Kako se prijaviti možete pročitati na www.fotosofia.info

Na istoj web stranici objavljen je i konkurs 'Fotosofia 10 FOTOmodel' za fotomodele, make up artiste, frizere, stiliste i modne kreatore - suradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 10.