magazin
13

Hoyka promovisao desetu generaciju Fotosofa

Klix.ba
Deset godina poznati fotograf Damir Hoyka organizuje seminar art fotografije Fotosofia koji okuplja kreativce iz regiona.

U upečatljivom ambijentu Termi Tuhelj, koje su domaćin ovog seminara, proteklog vikenda petnaest talenata je dobilo majicu "Fotosof u akciji" i diplomu kojom su postali dio fotografskog "plemena". Promociji je prethodilo otvaranje izložbe fotografija na temu „Art“ u izložbenom prostoru hotela Well.

Izložba i promocija rezultat su sedam dana cjelodnevnog (i noćnog) rada seminarista koji su morali odgovoriti na mnogobrojne zadatke i izazove. Seminar je potpuno besplatan za učesnike, a cilj je, osim edukacije, stvaranje prijateljskih veza među fotografskim kreativcima. Veliki broj Fotosofa ranijih generacija koji su prisustvovali dešavanjima dokaz su da je koncept baziran na prijateljstvu i druženju uspješan.

Autor seminara Damir Hoyka istakao je da svaka generacija ima svoju osobenost i da svake godine ima novi izazov u razvijanju kreativnosti kod fotografa koji se prijave na seminar, a sama činjenica da je do sada kroz ovo događanje prošlo 150 zaljubljenika u fotografiju dovoljno govori o posvećenosti organizaciji ovog događaja kroz sve ove godine.

Osim stalnih Hoykinih savjeta i fotografisanja na zadanu temu svi polaznici su imali priliku da slušaju predavanje renomiranih predavača

Bitno je istaći da su Srđan Dunđerović i Eldin Hasanagić bili predstavnici Bosne i Hercegovine, a glumica Maja Zećo je učestvovala na celebrity day-u u okviru seminara.

Portal Fotografija.ba imao je ulogu specijalnog gosta seminara, a kako je seminar izgledao kroz naš objektiv pogledajte na linku.