Hoyka promovisao desetu generaciju Fotosofa

Hoyka promovisao desetu generaciju Fotosofa
13
Klix.ba
30.6.2015. u 14:30
0
komentara
13

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Deset godina poznati fotograf Damir Hoyka organizuje seminar art fotografije Fotosofia koji okuplja kreativce iz regiona.
U upečatljivom ambijentu Termi Tuhelj, koje su domaćin ovog seminara, proteklog vikenda petnaest talenata je dobilo majicu "Fotosof u akciji" i diplomu kojom su postali dio fotografskog "plemena". Promociji je prethodilo otvaranje izložbe fotografija na temu „Art“ u izložbenom prostoru hotela Well.

Izložba i promocija rezultat su sedam dana cjelodnevnog (i noćnog) rada seminarista koji su morali odgovoriti na mnogobrojne zadatke i izazove. Seminar je potpuno besplatan za učesnike, a cilj je, osim edukacije, stvaranje prijateljskih veza među fotografskim kreativcima. Veliki broj Fotosofa ranijih generacija koji su prisustvovali dešavanjima dokaz su da je koncept baziran na prijateljstvu i druženju uspješan.

Autor seminara Damir Hoyka istakao je da svaka generacija ima svoju osobenost i da svake godine ima novi izazov u razvijanju kreativnosti kod fotografa koji se prijave na seminar, a sama činjenica da je do sada kroz ovo događanje prošlo 150 zaljubljenika u fotografiju dovoljno govori o posvećenosti organizaciji ovog događaja kroz sve ove godine.

Osim stalnih Hoykinih savjeta i fotografisanja na zadanu temu svi polaznici su imali priliku da slušaju predavanje renomiranih predavača

Bitno je istaći da su Srđan Dunđerović i Eldin Hasanagić bili predstavnici Bosne i Hercegovine, a glumica Maja Zećo je učestvovala na celebrity day-u u okviru seminara.

Portal Fotografija.ba imao je ulogu specijalnog gosta seminara, a kako je seminar izgledao kroz naš objektiv pogledajte na linku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.