Zabava na Trgu slobode
94

Počeo javni doček Nove godine u Tuzli, raspoloženi građani se zabavljaju uz elektronsku muziku

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nakon što je sat otkucao tačno 19:00 na Trgu slobode u Tuzli zvanično je počeo javni doček Nove godine. Atmosferu svojim nastupom već zagrijava DJ Shadow Kid, a groznica večeri je u 23 sata, kada na binu izlaze Bajaga i Instruktori.
Građani Tuzle, ali i gosti već su se počeli okupljati na Trgu slobode, gdje će uz bogat zabavni program ući u novu, 2024. godinu. Tačno u 19 sati zvanično je počeo koncertni program, a prvi se na bini pojavio DJ Shadow Kid.

"Drago mi je što imamo priliku razgovarati na Trgu slobode na kojem su već stigli brojni posjetitelji. Ovaj put javni doček Nove godine premašuje sva naša očekivanja. Osim što smo se i mi potrudili da pripremimo zaista sjajan program koji je otvorio DJ Shadow Kid, mlada tuzlanska zvijezda, veliki odjek imamo od posjetitelja", kazala je za Klix.ba direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Od 21 sat atmosferu će dodatno zagrijavati članovi grupe Divan, dok se u 23 sata očekuje izlazak Bajage i Instruktora, koji će ujedno sve okupljene i uvesti u novu, 2024. godinu.

Bajaga će u Tuzli nastupiti sa kultnim Instruktorima u podmlađenom sastavu, te će se uz Sašu Loknera, Žiku Milenkovića i Marka Nježića, na bini pojaviti i Marko Kuzmanović i Vlada Čukić.

"Svima ću poželjeti sretnu Novu godinu, a sve one koji još uvijek nisu došli na Trg slobode pozivam da to učine jer imamo mjesta za sve. Jednostavno, dođite da svi jedni drugima poželimo sretnu Novu godinu te da svi skupa radosni, sretni i nasmijani uđemo u 2024.", poručila je Jaganjac.

Osim u dobroj muzici, svi okupljeni imaju priliku uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, u posebno osmišljenim novogodišnjim kućicama, a koje su postavljene u okviru manifestacije Zima u Tuzli.