Zabava u centru grada
389

Prelijepi prizori na trgu u Tuzli: Hiljade mališana proslavilo Dječiju novu godinu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Prelijepi prizori danas su zabilježeni na Trgu slobode u Tuzli, koji je ispunilo nekoliko hiljada mališana. Svi oni su zajedno, uz bogat program, neizostavnog Deda Mraza i podjelu paketića, proslavili Dječiju novu godinu.

Nekoliko hiljada mališana skupa sa svojim roditeljima okupilo se danas na Trgu slobode u Tuzli, kako bi proslavili Dječiju novu godinu. Najmlađi građani Tuzle su se družili i zabavljali sa animatorima, uz najljepše dječije pjesme, a upriličena je i podjela novogodišnjih paketića.

"Na prekrasan dan koji je okupan suncem, šta drugo nego biti izuzetno radostan i ponosan jer smo dočekali i ovaj 31. decembar te da našu Dječiju novu godinu možemo u punom sjaju proslaviti sa mališanima, ali i svima onima koji su došli u njihovoj pratnji", kazala je za Klix.ba direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Odličan program obogatila je izvedba dječije predstave, osmišljene u duhu praznika i Nove godine, zatim nastup dječijeg hora Lege Artis, a upriličen je i doček Deda Mraza koji je podnijelio besplatne novogodišnje paketiće.

Poseban spektakl priredili su Moto klub Tuzla i Dobrovoljno vatrogasno društvo defileom moto mrazeva, što je posebno oduševilo mališane.

"Ova Dječija nova godina postala je jedna lijepa tuzlanska tradicija, a mi stariji smo skupa sa onima najmlađima zapravo počeli sa odbrojavanjem i proslavom ulaska u novu, 2024. godinu. Radujemo se svemu onome što nam slijedi večeras", dodala je Jaganjac.

Javni doček Nove godine u Tuzli počinje u večernjim satima, a sve do ponoći bogat program je pripremila Turistička zajednica Tuzle skupa sa Gradskom upravom. Vrhunac novogodišnje večeri Tuzlaci i svi koji dođu u ovaj grad, doživjet će uz kultnog Bajagu i instruktore.