Red Bull Jump&Freeze na Bjelašnici
19

Pobjegao iz vojske radi skoka u ledeni bazen

Klix.ba
Zanimljivo tak mičenje u organizaciji kompanije Red Bull, koje nosi naziv Jump&Freeze, održat će se 23. februara na Bjelašnici.

Iz Red Bulla je stiglo nekoliko izjava i priča učesnika Jump&Freezea 2003. i 2004. godine, kao i njihovih odgovora na pitanje da li će se i ove godine pojaviti na Bjelašnici.

Jedan od njih je i Nedim Tekač, prekaljeni veteran Jump&Freezea (2003. godine se spuštao u kontejneru, a 2004. je nosio kostim Batmana), koji će i ove godine učestvovati sa velikim entuzijazmom.

On je, inače, 2004. godine pobjegao s vojničke dužnosti iz kasarne u Mostaru kako bi učestvovao na Jump&Freezeu. Ekipa "Rafting Sport Bijeli" također se planira ponovo prijaviti, već pripremaju vozilicu i imaju tim od četiri člana.

Nekima skakanje u ledeni bazen više i ne predstavlja previše primamljivu ideju. Edin Grabovac je bio učesnik 2003 i 2004. godine, a njegov tim "Flinstonsi" osvojio je drugo mjesto. Javio se u "pletenim zimskim gaćama i sa grijanjem odvrnutim do maksimuma“. Kaže da je postao strašno zimogrožljiv i da ne vjeruje da bi ponovo učestvovao.

Edin Baralić bio je sudija na Jump&Freezeu.

"Pamtim veliku hladnoću i to da je nestalo vodke, a ostalo Red Bulla. Fino se skakalo i potrošilo se puno soli kako se voda u bazenu ne bi zaledila“, rekao je Baralić.

Učesnicima je poručio je da je to nešto što se pamti cijelog života, da se budi avanturistički duh, spajaju se ekipe i da nije u pitanju ništa opasno jer tu je i tim koji se brine za to da učesnici odmah budu odvedeni u toplo i popiju čaj.

Pravila i detaljitakmičenja mogu se pronaći stranici www.redbull.ba, a prijave se šalju na e-mail adresu [email protected].