{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pas koji je više od 80 dana na cesti čekao vlasnicu koja je preminula osvojio Kineze

12.11.2018. u 22:28
5
36
Pas koji je više od 80 dana na cesti čekao vlasnicu koja je preminula osvojio Kineze
5
 
Pas koji je više od 80 dana na prometnoj cesti u kineskom gradu Hohhot čekao vlasnicu koja je preminula, osvojio je srca Kineza koji su oduševljeni njegovom posvećenošću i lojalnošću.
Snimke psa koji čeka svoju vlasnicu na cesti pregledane su 1,4 miliona puta na popularnoj mreži Weibo.

Kineska stranica Pear Video navela je da je pas čekao svog vlasnika na ulici svaki dan od 21. augusta. Jedan vozač taksija rekao je kako mu je pokušao pomoći, ali da pas uvijek pobjegne pa se, u nadi da će se njegov vlasnik pojaviti, ponovo vraća na isto mjesto.

"Vozači mu često daju hranu, ali čim izađemo iz auta on pobjegne. Bio je jako vezan za svoju vlasnicu, a nakon što je ubijena svaki dan je čeka ovdje. Uvijek ga vidim na ulici. Veza između psa i čovjeka je tako iskrena", rekao je.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot


Video je snimljen 10. novembra i podijeljen na stranici Weibo koju u Kini koriste umjesto Twittera ili Facebooka. Pas je osvojio srca Kineza koji su oduševljeni njegovom lojalnošću.

"Ovaj mali pas je tako odan. Moja porodica je imala psa koji je svaki dan čekao da se vratim iz škole", napisao je jedan korisnik Weiboa.

Neki su bili zabrinuti za ovog psa i izrazili su nadu da će ga neko udomiti i odvesti na sigurno mjesto.

Međutim, ovo nije prvi pas koji je pokazujući svoju posvećenost i lojalnost oduševio kinesku online zajednicu. Ranije ove godine, korisnici stranice Pear Videos bili su oduševljeni starijim psom koji je svaki dan strpljivo čekao ispred željezničke stanice dok njegov vlasnik ne završi s poslom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: