Kinđurijada sve masovnija
2

Održana najotkačenija zabava u Sarajevu

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ovogodišnja Kinđurijada održana je sinoć u velikoj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu sa odličnim sadržajem i profesionalnim light, video i audio doživljajem. Bila je to najmasovnija, najkreativnija i najotkačenija zabava u Sarajevu.

Kinđurijada je tokom niza godina, od lokalne zabave nekolicine, do danas, evolulirala u najmasovniju i najotkačeniju zabavu u Bosni i Hercegovini te su je mediji prošle godine najavljivali kao "broj 1 bh. brend za zabavu".

Ove godine ugostila je jednu od ikona švicarske i svjetske house scene, DJ-a i producenta Jamiea Lewisa, osnivača labela "Purple music". Jamie je ovom prilikom sarajevskoj publici premijerno predstavio svoj novi, a inače treći po redu, album "Purpleised".

Osim njega, manifestaciju su upotpunili i scenski performans plesno-akrobatske grupe iz Novog Sada, "Alternacija", kao i nastupi domaćih DJ-eva i producenata elektronske muzike Foche & El Mana.

Krajem ovog mjeseca Kinđurijada će krenuti na turneju (Kinđurijada on Tour) i svratit će na svoje omiljene destinacije, u Mostar, Tuzlu, Banju Luku i Sanski Most.