{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Masovnija, kreativnija, otkačenija i veća - Kinđurijada 2012.

22.5.2012. u 08:36
0
0
Masovnija, kreativnija, otkačenija i veća - Kinđurijada 2012.
0
Brazilci i Italijani imaju karneval, Irci St. Patrick's day, Amerikanci Fantasy Fest, Nijemci Love Parade, dok Bosanci i Hercegovci imaju Kinđurijadu. Ako do sada niste doživjeli Kinđurijadin svijet, onda pokušajte zamisliti kombinaciju najotkačenijih maškara i šarene karnevalske povorke sa pečatom autentične i originalne bh. kreativnosti.

Kinđurijada je tokom niza godina, od lokalne zabave nekolicine evoluirala u najmasovniju i najotkačeniju zabavu na u Bosni i Hercegovini te su je mediji prošle godine najavljivali kao "Br. 1 bh. brand za zabavu"

Ovogodišnja Kinđurijada će se održati 16. juna u velikoj dvorani centra Skenderija (Mirza Delibašić) sa fantastičnim sadržajem i profesionalnim light i audiodoživljajem.

Ukoliko još niste odlučili da li ćete nam se pridružiti na ovogodišnjem eventu, iznosimo još jedan podatak za dodatnu motivaciju: prvi put Kinđurijada će ugostiti jednu od ikona švicarske i svjetske house scene, DJ-a i producenta Jamiea Lewisa koji je osnivač Purple musica.

Jamie će ovom prilikom sarajevskoj publici premijerno predstaviti svoj novi, a inače treći po redu, album "Purpleised".

Osim njega, manifestaciju će upotpuniti i scenski performans plesno-akrobatske grupe iz Novog Sada "Alternacija", kao i nastupi domaćih DJ-eva i producenata elektronske muzike DJ Focho & El Mano.

Za Kinđurijadu bez pretjerivanja možemo reći da obogaćuje kulturnu i turističku ponudu, ne samo Sarajeva, već i cijele Bosne i Hercegovine. U prilog tome govori i činjenica da je Kinđurijada od prošle godine uvrštena u program podrške Gradske uprave, kao jedna od vodećih turističkih atrakcija grada Sarajeva.

Krajem šestog mjeseca Kinđurijada će krenuti na turneju i svratit će na svoje omiljene destinacije: Mostar, Tuzlu, Banju Luku i Sanski Most.

Rio, Venecija, Dablin i Key West su daleko, ali Sarajevo 16. juna zasigurno nije, a posjetivši Kinđurijadu nećete pogriješiti, doživjet ćete vrhunsku zabavu.

No kinđur, no ulaz! Više informacija možete dobiti na www.kindjurijada.ba.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: