Sve za djecu
25

Novogodišnje druženje u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu

Klix.ba
Da su mladost i starost uvijek dobar spoj pokazuje i današnje zajedničko druženje koje je organizovala grupa mladih ljudi okupljenih u projektu "Ispunimo srca, vratimo osmijeh".

Nakon godinu dana rada i posjećivanja škola i udruženja djece i osoba s invaliditetom rođendansku zabavu i prednovogodišnje druženje upriličili su u kući u kojoj su počeli ovu priču, Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu.

"Zaista sam sretan što smo danas bili domaćin svih učesnika u projektu 'Ispunimo srca vratimo osmijeh', posebno zbog činjenice da Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu ove godine slavi 70. rođendan i nekako smo sve to integrisali u jednu dobru priču koja podržava sve osobe s teškoćama i one koje su u potrazi za osmijehom, zagljajem, svemu onome što je potrebno svim ljudima uopće. Vjerujem da će priča koju smo pokrenuli i u narednoj godini nastaviti da se realizira i na bolji način nego do sad", rekao je Azur Kuduzović, defektolog Centra.

U sklopu druženja članovi 13 udruženja su imali priliku malo bolje upoznati jedni druge, igrati se, pjevati, plesati. Uživali su uz sokiće, torte, simbolične poklone koje su pravili jedni za druge. Djeda Mraz je najmlađe nagradio paketićima, a kuhar Kenan je sve prisutne oduševio sushi specijalitetima.

Poklopilo se da u vrijeme praznika, porodice, ljubavi, darivanja, veselja i naša ekipa slavi rođendan.

"Ponosni smo da smo istrajali u svom cilju. Tokom cijele godine smo se družili s djecom i osobama s invaliditetom, osluškivali smo, pratili, analizirali i došli do zaključka da je njima zapravo najpotrebnija ljubav i pažnja. Ovakvi projekti čovjeka oplemenjuju i čine ga boljim, na život gledate drugačije. Ako će samo mali dio svega ovoga što smo uradili nekome od njih ostati u sjećanju, mi smo sretni. Jedno malo upaljeno svjetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote. Taj plamen gori godinu dana i želimo nastaviti dalje učiti od njih kako se radovati malim stvarima koje život znače", rekla je jedna od organizatorica projekta Azira Softić.