Dom Bjelave
305

Mališani bez roditeljskog staranja uživali u projektu "Ispunimo srca, vratimo osmijeh"

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Mladi entuzijasti okupljeni u projektu "Ispunimo srca, vratimo osmijeh" danas su organizovali 11. druženje u KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" Sarajevo, za djecu uzrasta 3-8 godina.

Članovi projekta su u toku druženja animirali djecu različitim radionicama u kojima su aktivno učestvovali i oni sami. Djeca su se okušala u kulinarskoj radionici praveći čokoladne bombice, u izradi nakita, fotografisanju, te facepaintingu, nakon što ih je jedna od članica obradovala crtanjem različitih likova iz crtanih filmova.

"Naše 11. druženje odlučili smo organizovati za djecu koja nam nisu toliko dostupna, a s druge strane osjećamo bliskost i potrebu da im pružimo ljubav, zagrljaj, toplu riječ, na što su nam odgovorili otvorenošću, dijeljenjem emocija i velikom radošću. Najvažnije stvari u dječijim životima su sigurnost, ljubav, prihvaćanje i ohrabrivanje. U ime svih članova projekta mogu obećati da mališanima doma Bjelave ništa od navedenog neće faliti." - poručila je jedna od organizatorica projekta Azira Softić.

Nakon završenih radionica, članovi projekta su imali priliku posjetiti prostorije u kojima svakodnevno borave djeca, te im obećali da je ovo samo prvo od mnogih budućih druženja.

"Trudimo se da djeci obezbjedimo što kvalitetnije svakodnevne aktivnosti. Nadamo se da će se ovakav i sličan vid saradnje nastaviti i u budućnosti kako sa organizatorima ovog projekta tako i sa drugim organizacijama." - rekla je Alisa Ibrahimović, stručna saradnica za informisanje.

Sljedeće druženje će biti upriličeno u NVO Svjetlo, te u decembru se planira organizovati i provesti nedjelja sa korisnicima Gerontološkog centra Sarajevo. Do kraja godine mladi entuzijasti planiraju zaokružiti svoj jednogodišnji rad na projektu organizujući veliku zabavu za korisnike svih udruženja koje su posjetili.