Upečatljivi prizori
140

Najbolje fotografije reportera portala Klix.ba u 2017. godini

Klix.ba
Burek za Guinnessa u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Protekla godina u BiH obilovala je zanimljivim događajima koje su pratile jednako zanimljive fotografije reportera portala Klix.ba.

Organizatori Sarajevo Film Festivala potrudili su se da i 2017. godina ostane zapamćena po dolasku slavnih gostiju u naš glavni grad pa su tako nastale upečatljive fotografije Olivera Stonea i Johna Cleesea.

Vrijedni Tuzlaci su pripremili najveći burek ikad viđen, težak 650 kilograma i gigantsku lepinju sa čak 1.500 ćevapa boreći se za svoje mjestu u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Fudbalski reprezentativci ponovo su nam priređivali trenutke veselja, a velika okupljanja poput koncerta Plavog orkestra ispred Vječne vatre u centru Sarajeva, Čevljanske koride ili biciklističke utrke Giro di Sarajevo bila su prilika za bilježenje kvalitetnih kadrova.

Godinu koja je iza nas obilježila je i prvostepena presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, koju su s posebnom pažnjom pratile srebreničke majke u Memorijalnom centru Potočari, a pred kraj godine ispred sjedišta Vlade FBiH na protestima su se smjenjivali mnogi nezadovoljni radnici, penzioneri pa čak i policija.

Javnost je s pažnjom pratila i kako trup aviona ugašene nacionalne aviokompanije BH Airlines odlazi u historiju na kamionu, ali i druge događaje koji su zabilježeni aparatima naših fotografa.

Fotografija je bilo mnogo, a mi smo napravili izbor onih najzanimljivijih.