{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na karikaturama Damira Balića Clint Eastwood, Bukowski, Amar Osim, Pape...

9.12.2015. u 10:20
136
17
Na karikaturama Damira Balića Clint Eastwood, Bukowski, Amar Osim, Pape...
136
Izložba pod nazivom "Jedna tura karikatura" autora Damira Balića bit će otvorena u četvrtak, 17. decembra početkom u 20:00 sati u prostorijama galerije Collegium Artisticum.
"Jedna tura karikatura" predstavlja autorovo prvo samostalno izlaganje karikaturalnih portreta i ilustrativnih plakata nastalih u posljednje tri godine. Na izložbi će biti postavljeno oko 40 portreta od muzičkih i filmskih ikona do sportskih legendi. U prostorijama galerije Collegium Artisticum istovremeno će biti izloženi autorovi radovi za animirane filmove, slikovnice, plakate i skice nastale u istom periodu.

Svi oni koji posjete izložbu na samom otvorenju imati će priliku doživjeti jedinstveno multimedijalno interaktivno iskustvo virtualne trodimenzionalne stvarnosti putem Oculus Rifta i proputovati virtualnim svijetom. Riječ je o uređaju koji pruža vizuelni osjećaj drugog prostora, odnosno na vašem vidokrugu se stvara slika koju generiše kompjuter dok vaše kretanje kroz virtualni prostor kontrolišete uz pomoć senzora. Također, i sama postavka izložbe će biti prezentirana u 3D formatu.

Damir Balić, rođen 1987. u Sarajevu, je po zanimanju grafički inžinjer, slobodnom voljom ilustrator i animator, a sve ostalo sticajem okolnosti. Kao likovno-vizuelni djelatnik je kreirao i radio na izradi animiranih serijala za djecu i mlade, kratkih igranih filmova, stripova, slikovnica i dječijih knjiga ("Telefonići", "Torijevo carstvo", "Slagalica").

Neke od Damirovih radova možete pogledati na Facebooku.

Posjetioci će izložbu "Jedna tura karikatura" moći posjetiti do 24. decembra.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: