|

"Jedna tura karikatura": Otvorena izložba Damira Balića

"Jedna tura karikatura": Otvorena izložba Damira Balića
48
Klix.ba
18.12.2015. u 18:03
4
komentara
48

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Izložba pod nazivom "Jedna tura karikatura" autora Damira Balića otvorena je 17. decembra u prostorijama galerije Collegium Artisticum.
"Jedna tura karikatura" predstavlja autorovo prvo samostalno izlaganje karikaturalnih portreta i ilustrativnih plakata nastalih u posljednje tri godine. Na izložbi je postavljeno oko 40 portreta od muzičkih i filmskih ikona do sportskih legendi.

Svi oni koji su posjetili otvaranje izložbe imali su priliku doživjeti jedinstveno multimedijalno interaktivno iskustvo virtualne trodimenzionalne stvarnosti putem Oculus Rift-a i proputovati virtualnim svijetom. Riječ je o uređaju koji pruža vizuelni osjećaj drugog prostora, odnosno na vašem vidokrugu se stvara slika koju generiše kompjuter dok vaše kretanje kroz virtualni prostor kontrolišete uz pomoć senzora.

Izložba će biti postavljena do 24. decembra. Svi oni koji su propustili pogledati virtuelnu postavku izložbe imat će priliku ponovo isprobat Oculus Rift prezentaciju u subotu 19. decembra od 12:00 sati.

Damir Balić, rođen 1987. u Sarajevu, je po zanimanju grafički inžinjer, slobodnom voljom ilustrator i animator, a sve ostalo sticajem okolnosti. Kao likovno-vizuelni djelatnik je kreirao i radio na izradi animiranih serijala za djecu i mlade, kratkih igranih filmova, stripova, slikovnica i dječijih knjiga ("Telefonići", "Torijevo carstvo", "Slagalica").

Damirove radove možete pratiti na Instagramu i na Facebooku.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...