Demofest
0

Zvijezde traže gvakamolu, đumbirovo pivo, ćevape...

Sarajevo-x.com
Kelis
Kelis
Organizatori Jelen Demofesta, agencija Aquarius Ogilvy, ovih dana imaju pune ruke posla oko ispunjavanja svih zahtjeva revijalnih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Svjetski poznata zvijezda Kelis alergična je na orašaste plodove te joj je rider prilagođen upravo tome. Ona je za potrebe kateringa prije nastupa 27. jula 2011. na tvrđavi Kastel tražila veću količinu isključivo uvoznog piva marke Grolsch ili Red Stripe, dok je u sobi mora sačekati set za pravljenje čaja isključivo marke Republic of tea yellow label.

Zanimljivo je da je Kelis tražila da joj za vrijeme boravka u Banjoj Luci na raspolaganju bude zatamnjeni automobil marke Chevy Suburban ili Ford Excursion. Đumbirovim pivom Kelis i bend žele da ugase žeđ nakon tonske probe.

Da se zvijezde ove godine hrane zdravo dokazuje i činjenica da su i Tricky i Kelis tražili svježi korijen đumbira i rendalo, brusnice, razne vrste paprika, brokolice, šparglice i tikvice.

Najzahtjevniji rider svakako ima Tricky koji će nastupiti 28. jula i to samo zbog toga što je alergičan na veliki dio hrane, te zbog toga insistira na tome da sam sebi sprema ručak i večeru. Ovo podrazumjeva obezbjeđivanje rešoa, tavi, šerpi i pribora za kuvanje, kao i aleve paprike, janjećih šnicli, lososa, sardina i skuša.

Insistira na morskoj soli i maslinovom ulju, dok mu kofein, biber, pšenica, kvasac, mlijeko i šećer ne smiju biti u blizini. Najveće iznenađenje je zahtjev Trickyjevog menadžmenta, koji insistira na tome da katering za bend i samog Trickyja ne uključuje junk food, nego isključivo kuhano meso, jabuke, banane, grožđe, indijski orah i neposoljeni badem. Svoj egzotični duh izrazili su kroz zahtjev za hljebom od kamuta (egipatska žitarica) bez dodatih sjemenki. Bend će, kako kažu, nakon koncerta u backstageu grickati mrkvice, celer i krastavce, kao i komadiće houmusa, salse i gvakamole.

Skindred, energični bend koji nastupa na zatvaranju festivala, je za potrebe backstagea tražio humus. Humus je srednjoistočna hrana sastavljena od garbanzo pasulja i tahinija. Potreban im je med, pahuljice Keloggs, kesa mladog špinata u listovima i svježe borovnice. Osim toga, odlučili su i da osjete duh zemlje u koju dolaze, pa su zamolili organizatora da im obezbijedi i porciju ćevapa, kako bi upoznali tradiciju ovih prostora kroz jedno od naših najpoznatijih jela.

Na Demofestu od 27. do 29. jula očekuju vas tri spektakularna revijalna koncerta, trideset sjajnih nastupa demo bendova, tri koncerta prošlogodišnjih pobjednika i tri nezaboravna afterpartyja.