Nastup u Coloseumu
0

FOTO+VIDEO / Zoster se zagrijavao pred izdavanje novog albuma

Pripremio: Jasenko Korjenić
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Momci iz mostarske grupe Zoster počeli su sa zagrijavanjem pred novi album koji bi trebao biti objavljen u junu ove godine. Sinoć su nastupili u sarajevskom klubu Coloseum i priredili pomalo kratku, ali kvalitetnu svirku popraćenu brojnim ovacijama, a publika je tokom cijelog nastupa bila raspoložena za ples.

Svirali su pjesme sa prethodna dva albuma, između ostalog hitove kao što su "Banana stejt", "Policija", Ko je jamio, jamio", "Hercegovina", "Utopija", ali nisu odsvirali singl "Ti si Be, a ja sam Ha" kojeg su izdali protekle zime kao najavu za novi album. U kratkom razgovoru sa frontmenom grupe Mariom Knezovićem saznali smo da se ta pjesma neće uopšte naći na albumu.

"Pjesma je nastala davno, davno smo je i snimili pripremajući neki demo album i onda smo u jednom trenutku odlučili da je izbacimo tako nesavršenu i neispeglanu", ističe Knezović.

Album će nositi naslov "Imači kada" i konceptualno se dosta razlikuje od prethodna dva albuma. Za više od četiri godine kako su izdali posljednji album "Festival budala" Knezović smatra da su nužno promijenili i kao osobe i kao muzičari. Na kraju koncerta rekao je da se uskoro vraćaju u Sarajevo "jači i bolji" sa novim albumom.