Muzika
57

Žera pred koncert u Tuzli: Pripremamo dva i po sata bijega od stvarnosti

Piše: A. K.
Dražen Žerić Žera (Foto: Klix.ba)
(Foto: Klix.ba)
Bosanski kulturni centar Tuzla domaćin je koncertu grupe Crvena jabuka koji će biti upriličen u subotu, 27. februara ove godine.

Ovaj sarajevski pop-rock bend nastupit će u okviru turneje pod nazivom "Tour", kojom obilježava 30 godina uspješnog postojanja i rada.

Frontmen grupe Dražen Žerić Žera od nastupa pred tuzlanskom publikom očekuje mnogo.

"Ovaj koncert sadržavat će toplinu i ljubav, kako bi ljudi zaboravili na vijesti koje gledaju svaku noć. Publici pripremamo dva i po sata bijega od stvarnosti. Nama na koncerte dolaze sve generacije, a očekujem da će i u Tuzli biti isto", kazao je Žera, koji je posljednji nastup pred publikom u gradu soli imao 2013. godine.

V.d. direktora BKC-a Tuzla Edis Bajić ističe da je za ovu ustanovu koncert grupe kao što je Crvena jabuka od izuzetne važnosti.

"Nama je zaista drago da možemo ugostiti jednu ovakvu kultnu grupu. S druge strane, značajno nam je i to što ćemo moći u Bosanskom kulturnom centru ugostiti i raznovrsnu publiku, odnosno poštovaoce rada ove grupe", istakao je Bajić.

Od početka muzičke karijere pa sve do danas Crvena jabuka snimila je nezaboravne hitove poput "Sa tvojih usana", "Tuga ti i ja", "Tamo gdje ljubav počinje", "Uzmi me kad hoćeš ti", "Ima nešto od srca do srca", "Nekako s proljeća", "Zovu nas ulice" te mnoge druge. U svim ovim numerama bit će u prilici uživati i tuzlanska publika.