Muzika
2

Žera najavljuje novi album: Crvenu jabuku godine nisu promijenile, još imamo isti osjećaj

Piše: T. Sekulić
Popularna grupa Crvena jabuka pripremila je novi album "Nek' bude ljubav", koji su najavili singlom "Imam neke fore". Frontmen grupe Dražen Žerić Žera istakao je za Klix.ba da je na albumu radila njegova vjerna ekipa i da će uskoro fanove obradovati sa 16 novih pjesama.

Omot albuma na kojem je prikazano Sarajevo '80-ih godina, Tasov Golf i Žera s crvenom jabukom u ruci djelo je dizajnera Davora Papića.

"Na omotu je prikazano Sarajevo iz '80-ih godina i kafić S.O.S u Gabelinoj, u kojem smo se okupljali tih godina i gdje se slušala urbana muzika, a gdje se i danas okupimo", kazao je Žera za Klix.ba.

Novi album Crvene jabuke izlazi dvije godine nakon posljednjeg albuma "Za tvoju ljubav".

"Nek' bude ljubav" je sniman u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu, a na albumu će se naći 15 novih pjesama i live verzija dueta s Halidom Bešlićem - pjesma "Godinama". Kemal Monteno gostuje u pjesmi "Crveni poljupci", Karlo Martinović u "Vjerujem", a grupa Neverne bebe snimila je sa Žerom svoju pjesmu "Ovo je kraj".

Kako je istakao Žera, turneja Crvene jabuke i dalje traje, no nakon što u junu bude objavljen novi album uslijedit će i promocije novih pjesama, a u Sarajevo dolaze 21. augusta, gdje će nastupiti u okviru Sarajevo Film Festivala.

"Prvi spot bi trebao izaći vrlo brzo, nakon objave albuma, a zatim će uslijediti još nekoliko spotova", kazao je Žera.

Crvena jabuka je jedna od malobrojnih grupa uz čije pjesme su odrastale "stare" generacije i uz čije pjesme danas odrastaju i nove. "Sve ove godine", kako tvrdi Žera, nisu ih promijenile.

"Jedino što se promijenilo je to što je prošlo mnogo godina, sve ostalo je isto, isti je osjećaj koji imamo", istakao je.

Svojim najvećim ličnim, ali i uspjehom grupe, kada je riječ o karijeri, smatra to što su uspjeli opstati nakon svih godina koje su prošle.

"Sretan sam jer smo uspješni u onome čime se bavimo i drago mi je što smo i u ova vremena uspjeli očuvati naš zvuk", istakao je Žera u razgovoru za Klix.ba.

Album "Nek' bude ljubav" u prodaji će se naći sredinom šestog mjeseca.