Tri grada
25

Željko Vasić: Koncertna turneja u BiH početak je jedne velike ljubavi

Piše: S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Željko Vasić jedan je od najboljih regionalnih pjevača, a njegove pjesme spadaju u red najslušanijih u bosanskohercegovačkim medijima. Iako nastupa dugih 19 godina, Vasić se tek sada odlučio na koncertnu turneju po našoj zemlji.

U sklopu koncertne turneje "Da pređemo na ti", Željko Vasić će održati koncerte 18. aprila u brčanskom Domu kulture, 19. aprila u tuzlanskom BKC-u, a dan kasnije, 20. aprila u sarajevskom Domu mladih. Vasić je kazao kako će pokušati napraviti repertoar koji će se dopasti svima.

"Na koncertu ću izvesti svoje stare, ali i nove pjesme. Sve to, uz moj veliki bend sa kojim ću nastupati, obećava i vrhunsku svirku i izvuzetno kvalitetan koncert. Nadam se da će publika sa mnom pjevati u glas i da će sa mnom tih noći dijeliti radost i ljubav. Što se tiče gostiju iznenađenja kod mene je sve vrlo nepredvidivo", rekao je na početku našeg razgovora Željko Vasić.

Svojim debitantskim nastupom 2000. godine s pjesmom "Žena kao ti“, Željko Vasić je zadobio simpatije publike kako u Srbiji tako i u zemljama regiona. Za koncert u Sarajevu čekao je pravu priliku.

"Nisam mogao sam da se pozovem i da sam sebi organizujem koncerte. Dvosmjerna je to ulica. Sada kada imam odlične partnere iz BiH, agenciju Zeus, onda je to prava, stabilna priča. Moja publika iz Bosne i Hercegovine mi je svakodnevno pisala na društvenim mrežama kako bi me voljeli vidjeti kako nastupam uživo. Mislim da će ova koncertna turneja biti početak jedne velike ljubavi između mene i bh. publike", rekao je Vasić.

Njegova publika kaže da nikada od njega nije čula lošu pjesmu, a njegov najnoviji hit "Vječiti romantik" koji je svjetlost dana ugledao prije dva mjeseca za veoma kratko vrijeme osvojio je srca publike. Osim toga Željko je u svojoj dugogodišnjoj karijeri napisao veliki dijapazon ljubavnih pjesmama kako za sebe tako i za svoje kolege.

"Ljubav je moja vječita inspiracija. Bez ljubavi nema ni nas. Mene održava ljubav prema bližnjima, prijateljima, publici. Vjerujte, da mi publika ne uzvraća ljubav odavno bih prestao da se bavim muzikom", rekao je Vasić.

Karijera bez skandala

Kaže i kako se nikada ne kaje kada nekom kolegi daje svoju pjesmu jer su mu sve podjednako drage. Svaka pjesma je kaže tamo gdje je trebala biti, te da nema posebnu, skrivenu ladicu u kojoj skladišti svoju muziku.

Kao autor pjesme "Nema suza" Željko je nedavno učestvovao na Beoviziji. Pjesmu koja ima izuzetno tešku tematiku i koja govori o majci koja u ratu gubi sina jedinca, Željko je uradio za svog velikog prijatelja i kolegu Dženana Lončarevića.

"Ovo je pjesma svih majki. Mislim da naš krvavi Balkan može da priča takvu priču zbog historije koju ima. No, moja ideja je globalna. Ne mogu da podnesem strahote koje se dešavaju u svijetu, a čiji smo svjedoci. Uzmimo na primjer trenutni užas u Siriji, sravnili su jednu zemlju bogate historije, uništili jedan narod, raselili porodice. To nisu slike koje želimo da gledamo ili proživljavamo", kazao je Vasić.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Moje zene 😊

Objavu dijeli Zeljko Vasic (@v.zeca)

Iako je dugi niz godina na estradi, kaže da je uspio da joj ne pripada. On je jedan iod riejtkih pjevača čija je karijera bez skandala. U braku je dugih 14 godina i otac dvoje djece. Sina i kćerke. Uspio je da unatoč nastupima, turnejama i stalnim putovanjima do savršenstva izbalansira privatni i poslovni život, zbog toga je kako kaže potpuno neinteresantan medijima u Srbiji.

"Nikada ništa nisam pokušao skrivati od javnosti. Jednostavno normalnost nije vrijednost koju mediji žele, a ja ne mogu i ne želi da izmišljam kojekakve priče samo da bih bio u žiži njihova interesovanja. To mi je zaista degute. Ponosan sam na svoju karijeru ovakva kakva jeste. Ponosan sam na svaku izgovorenu riječ, na svaki ispisani stih i notu", naglašava Vasić.

Njegova porodica je njegova sigurna luka, a sreću mu pričinjava to što ima priliku baviti se onim što najviše voli, muzikom. Kćerka Lenka i sin Andrej već sada pokazuju ljubav prema muzici. Andrej ide u muzičku školu i svira gitaru.

"Lenka i Andrej vole muziku ali ih ja ne usmjeravam previše k tome. Nema ni potrebe. Postoji toliko lijepih zanimanja i mislim da djeci treba dati mogućnost da se sami pronađu, a onda im dati podršku da u tome ustraju", rekao je Vasić na kraju našeg razgovora i dodao kako do 2020. godine planira završiti jubilarni album kojim će proslaviti 20 godina muzičke karijere.