Rođendanski nastup
691

Željko Joksimović swing numerama i vatrometom vratio romantiku u Skenderiju

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Regionalna zvijezda Željko Joksimović večeras je održao uspješan koncert u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu kojim je Centar Skenderija raspjevano obilježio svoj 48. rođendan.

Publika u Skenderiji uživala je u romantičnim hitovima srbijanskog muzičara kojeg je pratio veliki orkestar, a na kraju koncerta upriličen je vatromet i pres konferencija.

U okviru novog koncepta "Dva sveta" Željko je u elegantnom smokingu osim svojih pjesama u swing i jazz maniru izveo i poznate pop, folk i rock numere drugih autora, kao što je "Dva smo sveta različita" legendarnog Tome Zdravkovića, "Suada" Plavog orkestra ili "Ljubavi moja tugo" Predraga Živkovića Tozovca.

"Znao sam da će moj novi projekat Sarajevo prihvatiti jer me moji počeci u pop karijeri vežu za ovo područje. Bio je to prvi vjetar u leđa i osjećam se kao na svom terenu", kazao je nakon koncerta Joksimović.

Pohvalio je fantastičnu publiku jer ga je podržala u misiji da dočara neko staro vrijeme koje prija u ovom zimskom, novogodišnjem periodu.

"'Dva sveta' kreću vrlo mirno, a onda na kraju svi stoje i neće kući", primijetio je muzičar.

Najavio je svake godine koncerte ovog tipa u ovakvoj atmosferi u Sarajevu i otkrio da već ima interesovanja i ponuda, zbog čega je, priznao je, jako sretan, baš kao i zbog topline ovdašnjih ljudi koji ga pozdravljaju na ulici kad god dođe.

"Ovaj projekat sam planirao deset godina To na našim prostorima nije radio niko. Volim da otpjevam Tozovca, Bešlića, da stavim 'Miljacku' u swing i da pokažem da na engleskom ta muzika može da zvuči kao na Broadwayju i mislim da sam uspio", poručio je

Ovo je bio prvi Joksimovićev koncert u Skenderiji, a svoj sljedeći nastup u našoj zemlji zakazao je već za Novu godinu na Jahorini, prije čega ga tokom decembra očekuju čak tri koncerta u Beogradu.