Muzika
18

Zele Lipovača singlom "Internal Waves of Love" najavljuje istoimeni album

Klix.ba
"Internal Waves of Love" naslov je novog albuma i prvog singla Zeleta Lipovače, osnivača grupe Divlje jagode. Dugoočekivani, drugi solo album čarobnjaka na gitari, bit će prava gitaristička poslastica dostupna od 9. decembra širom regije.

Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svjetsku ekipu i dvije godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju Šišmiš, album seli iz Zagreba u Švedsku, gdje legendarni gitarist grupe King Diamond i muzički producent Andy LaRocque u svom svjetski poznatom studiju "Sonic Train" radi miks i mastering albuma.

Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec, jedan od najistaknutijih dizajnera i fotografa na ovim prostorima. Na albumu će se naći osam instrumentalnih numera te tri vokalne, a kao poseban gost na jednoj od njih pojavljuje se poznati britanski pjevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag.

Vizuelnu priču pjesme "Internal Waves Of Love" osmislio je i snimio kultni video reditelj i producent Dean Karr, koji potpisuje spotove i vizuale svjetski poznatim imenima, kao što su AC/DC, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Guns 'N' Roses ,Willie Nelson i drugi. Karr je za potrebe snimanja spota doletio iz Los Angelesa, a u realizaciji mu je pomogao tim mladih talentiranih entuzijasta iz producentske kuće Kreathia.

Zele kao autor, gitarist i producent iza sebe ima preko tri miliona prodatih nosača zvuka, više od 1.500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma. Zvuk njegove gitare govori umjesto njega, a njegova gitarska sola se ne slušaju, nego pjevaju.

Album "Internal Waves of Love" sedmična je preporuka urednika na Deezeru, dok je istoimena pjesma dodata na prvo mjesto welcoming playliste Deezera. Album možete ekskluzivno poslušati na Deezeru.

Album na području cijele regije bit će dostupan u izdanju Croatia Recordsa u svim boljim trgovinama nosača zvuka, a video spot je premijerno emitovan na CMC televiziji i Jugoton TV-u te kasnije na službenoj web stranici: www.zele-music.com

Više informacija o novom albumu i Zeletu pronađite i na Facebook stranici.