Koncert na Tušnju
1

FOTO+VIDEO / Zdravko Čolić razgalio duše hiljadama tuzlanskih obožavatelja

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Poslije gotovo pet godina pauze, Zdravko Čolić je održao solistički koncert u Tuzli. No, ovoga puta je ambijent dvorane "Mejdan" zamijenio stadionom Tušanj na kojem se u subotu uvečer smjestilo oko 10.000 njegovih fanova.

Od prve pjesme "Sinoć nisi bila tu" pa do posljednje, publika je horski pjevala sa popularnim izvođačem, koji se svojski trudio da opravda očekivanja i svojim vjernim fanovima razgali duše i podari koncert za pamćenje.

Dobro raspoložen kao i uvijek ponovio je kako mu je drago što je ponovo u Tuzli, jer je u tom gradu poslije nesretnih dešavanja imao svoj prvi koncert. Također, u Tuzli ima veliki broj prijatelja…

Inače, organizator koncerta Beral music pobrinuo se da sve funkcioniše u najboljem redu, a prezadovoljna lica publike govore kako su uspjeli u toj namjeri. Na svoje je došla i 70-godišnja Majda iz Banje Luke, koja je strpljivo čekala da je Čola pozove na binu, a kada se popela izljubila je svog omiljenog pjevača i poklonila mu cvijeće.

Poslije Tuzle, popularni Čola ide na godišnji odmor, a do kraja godine planira da pjeva u Puli i Ohridu, a postoji mogućnost da zapjeva i u Mostaru.