Muzika na Skenderiji
71

Završio je Live Stage Festival u Sarajevu, sjajni koncerti za tri dana privukli hiljade posjetilaca

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Treći i posljednji dan festivala Live Stage koji se održava u Sarajevu na platou Centra Skenderija obilježili su nastupi Zone isključenja, Bombaj štampe i Partibrejkersa.
Program je počeo u 20 sati, a za dobru atmosferu na samom početku završne večeri festivala pobrinuli su se Poslednji Let - Post Rem, Rock Groznica, Samo Srce i 20DD.

Nakon "zagrijavanja" nastupila je Zona Isključenja te su uspjeli rasplesati Sarajlije nakon što je temperatura u gradu zbog kiše pala za nekoliko stepeni.

Trodnevnu zabavu na platou Centra Skenderija obilježio je i nastup Bombaj štampe, a festival zatvara koncert Partibrejkersa.

Tokom prethodnih dana, hiljade posjetilaca prisustvovale su koncertima regionalnih muzičkih zvijezda.

Prvi dan festivala obilježio je nastup Bajage i Instruktora, Bolera i Atomskog skloništa. Drugi dan obilježio je nastup Konvoja, a potom je Davor Gobac s grupom Psihomodopop atmosferu na Skenderiji doveo do usijanja.

"Šlag" na kraju večeri bio je nastup Crvene Jabuke koja je publiku oduševila izvedbom poznatih hitova među kojima su se našle pjesme "Dirlija", "Jazz ba", "Nekako s proljeća", "Tugo, nesrećo", "Tuga, ti i ja".