Uz hiljade prisutnih
577

Prva večer Live Stage Festivala: Publiku zabavljali Bolero, Atomsko sklonište i Bajaga

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Prva večer Live Stage Festivala privukla je nekoliko hiljada Sarajilja koji su imali priliku slušati hitove Bolera, Atomskog skloništa i naposlijetku Bajage i Instruktora.

Festival je otvorio Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Prije glavnih zvijezda večeri publiku su "zagrijale" mlade nade sarajevske muzičke scene Napad panike, Vremenske nepogode i Alain.

"Live Stage Festival je najava jedne od najboljih ljetnih sezona u našem gradu, a line up samog festivala nam govori o kakvom kvalitetu se radi. Slika koju namjeravamo poslati iz našeg grada u naredna tri dana pokazat će kakvo je Sarajevo zaista", kazao je ranije najavljujući događaj.

Hiljade Sarajlija na platou Centra Skenderija stiglo je kako bi uživalo u muzičkom spektaklu.

Sutra u 20 sati publika će imati priliku uživati u muzici Crvene jabuke, Psihomodopopa i Konvoja, čijim nastupima će prethoditi svirke Moce i Biznismena, Crvenog udara, Srkleta i COEM-a.

Subota je rezervisana za nastupe legendarnih Partibrejkersa, Bombaj štampe i Zone Iskljuchenja, a za dobru zabavu pobrinut će se i Posljednji let, Post Rem, Rock groznica, Samo srce i 20DD.