{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zanimljiva saradnja: Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom

23.3.2015. u 19:31
1.894
33
Zanimljiva saradnja: Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom
1.894
Zanimljiva saradnja: Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom
Adnan Hamidović Frenkie, popularni bosanskohercegovački hip-hop muzičar, nastupat će kao gost Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo u četvrtak, 26. marta u 20 sati.
Ovo je prva saradnje jednog hip-hop izvođača i Sarajevske filharmonije, objavili su iz FMJama.

Koncert nosi ime "Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa", a gosti su Gianluca Marcino – dirigent i Mario Stefano Pietrodarchi, koji svira bandoneon.

Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a saradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen kasnije u toku 2015. godine.

Frenkie je tokom svoje karijere imao dodir sa pozorištem i filmom, a sada prvi put dolazi do saradnje sa klasičnom muzikom. Njegovom muzikom inspirisani su dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”, a radio je muziku i za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića. Njegova pjesma “Soundtrack” našla se u holivudskom blockbusteru “The Incredible Hulk”, a saradnja sa Damirom Imamovićem izrodila je pjesmu “Tebi”, koja je jedna od rijetkih pjesama u kojima su kombinovani hip-hop i sevdah.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: