Muzika
31

Zagrebački ABOP nastupaju na "Mucha Luchi"

Klix.ba
ABOP (After je Bolji od Partija) večeras nastupaju prvi put u Sarajevu. Nastup će biti održan u sklopu "Mucha Lucha" partija.

ABOP iliti After Je Bolji od Partyja je audiovizualni projekat sastavljen od vrhunskih regionalnih instrumentalista, članova bendova kao što su Elemental i Pips, Chips & Videoclips. Večeras prvi put nastupaju u Sarajevu, a organizatori su najavili da dolaze u punom sastavu i da će sve prisutne razdrmati svojim jedinstvenim 4x4 zvukom.

Bend je nastao nakon jednog after partyja i od tada izvode elektronsku muziku, uz bass gitaru, netipičnu postavu od dva bubnjara, a sve je potpomognuto synthovima i sampleovima. U toj postavi uživo izvode dub, drum 'n' bass ili pak electro, techno, iako ih je žanrovski teško definisati.

Tokom njihovog nastupa kao dodatni ugođaj, organizatori najavljuju i specijalno pripremljene projekcije koje ce nam omoguciti VJ Edit View te nastup DJ-eva 3.a.m. ( Canada ) & Mr. Mehikano koji će ovu večer začiniti svojim bass/house/techno setovima.

Zabava počinje u 21:00, a ulaz do ponoći će iznositi 7 KM, a poslije ponoći 10 KM. Prvih 100 gostiju će ostvariti popust od 50% za kupovinu ulaznica na novogodišnji Mucha Lucha party.