Kultni rock bend
13

Zabranjeno pušenje 12. aprila nastupa u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kultni rock bend Zabranjeno pušenje, nastao iz vala Novog primitivizma, nastupit će u četvrtak, 12. aprila, od 21 sat u Studiju 2 Muzičke produkcije BHRT-a.

Ovi rokeri predvođeni Davorom Sučićem, alias Sejom Sexonom, koncert će održati u okviru projekta "Studio 2 Live" Muzičke produkcije BHRT-a.

Zabranjeno pušenje će se ovom prilikom vratiti više od 30 godina unazad pa će tako publiku razveseliti vječnim hitovima "Zenica Blues“, "Jugo 45" i druge, podsjetiti na "Fikretu", "Lijepu Almu“, "Pišonju i Žugu" ali i sve aktuelne hitove.

Zabranjeno pušenje je jedna od najpopularnijih rock grupa iz Bosne i Hercegovine. Grupa je nastala 1980. godine u Sarajevu kao klasičan "garage" bend sastavljen od srednjoškolaca koji su zajedno išli u sarajevsku Drugu gimnaziju i dijelili istu ulicu. Danas iza sebe imaju dugu i bogatu karijeru. Impozantna brojka od deset studijskih albuma, tri kompilacije i dva live albuma samo dokazuje da je Zabranjeno pušenje jedno od najpoznatijih muzičkih imena sa ovih prostora.

Muzička produkcija BHRT-a najavljuje odličan nastup Zabranjenog pušenja koji će prenositi BH radio 1, dok će BHT 1 koncert snimiti i odloženo emitovati. Koncert je moguće pratiti putem Live Streama na oficijelnoj stranici BHRT-a. Trenutnu postavka benda, koju čine Davor Sušić (Sejo Sexon), Robert Boldižar (Robi), Toni Lovrić, Branko Trajkov (Trak), Lana Škgatić i Dejan Orešković (Klo) će svojim fanovima bez sumnje priuštiti koncert za pamćenje.

Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu na mail [email protected] ili pozivom na brojeve 033 408 024 i 033 408 025.