Muzika
7

"When we were young": Adele 20. novembra objavljuje novi album

Klix.ba
Adele premijerno predstavlja svoj drugi singl, pjesmu "When We Were Young" sa najnovijeg albuma "25", koji će biti objavljen 20. novembra.

Uživo izvođenje je snimljeno u "The Church" studiju u Londonu, a pjesmu je Adele napisala u saradnji sa kanadskim muzičarem po imenu Tobias Jesso Jr.

Nedavno je Adele upravo ovu pjesmu istakla kao svoju omiljenu sa predstojećeg albuma i dodala da joj se dopada to što Tobias Jesso Jr. nosi "vibe sedamdesetih godina".

Poslije vrtoglavog uspjeha povratničkog singla "Hello", Adele i sa ovom pjesmom potvrđuje status zvijezde koja za samo nekoliko sati od objavljivanja bilježi preko 128.000 pregleda.

"Hello" je i poslije treće nedjelje i dalje na prvoj poziciji Bilboardove liste slušanosti, kao i Digitalnom servisu gdje je do sad zabilježeno više od dva miliona downloada.

Adele će dugoočekivani treći studijski album "25" objaviti u petak, 20. novembra u izdanju XL Recordings. Lampshade Media koja će pored promocije novog albuma Adele u Srbiji biti zadužena i za promociju svih izdanja Beggars group u okviru koje se nalaze 4AD, Rough Trade Records, Matador Records, and XL Recordings.