Anketa Sarajevo-x.com
0

Vukašin Brajić je loš izbor za predstavnika na Eurosongu

Sarajevo-x.com
Vukašin Brajić
Vukašin Brajić
U protekla tri dana Sarajevo-x.com je među svojim posjetiteljima proveo anketu o tome šta misle o izboru Vukašina Brajića za predstavnika BiH na ovogodišnjem 55. Eurosongu u Oslu, kada će za našu zemlju nastupati sa pjesmom 'Munja i grom' autora Dine Šarana iz sarajevskog benda Letu štuke. Većina od 3.275 anketiranih posjetitelja smatra da je on jednostavno loš izbor.

Naime, Bosanac koji već 15 godina živi u Srbiji i koji je postao poznat učestvovanjem u srbijanskom show programu 'Operacija trijumf' loš je izbor za 42 posto posjetitelja koji su odgovarali na anketu ili njih 1.391.

Nešto manji broj, 1.166, smatra da je Brajić odličan izbor za odlazak na Eurosong, dok se 22 posto anketiranih odnosno 718 posjetitelja izjasnilo da uopšte ne prati ovu manifestaciju.

U nedavnom razgovoru za Sarajevo-x.com, Brajić je izjavio da zbog ratnih dejstava on nije bio u mogućnosti da pohađa muzičku školu, no kasnije je sam stjecao znanje, te odlazio na privatne časove.

"Što se tiče muzike ja sam totalno neuk. Ali sam išao na privatne časove, jer u suštini nije me interesovalo kako ću doći do znanja bilo mi je samo bitno da to znanje usvojim", kazao je Vukašin našoj novinarki.

Iako su mnogi dovodili u pitanje njegov patriotizam prema BiH, on je za naš portal izjavio da je sretan što je upravo on izabran da nas predstavlja na Eurosongu, te će se potruditi da osigura što bolji plasman našoj zemlji na takmičenju najbolje pjesme Evrope.

Vukašin već naredne sedmice dolazi u Sarajevo kako bi počeo s pripremama za takmičenje, a njegova izvedba pjesme "Munja i grom", premijerno će biti predstavljena bh. javnosti 7. marta 2010. godine.