|

Više od 100 rozih Cadillaca ispratit će Arethu Franklin na vječni počinak

Više od 100 rozih Cadillaca ispratit će Arethu Franklin na vječni počinak
0
Klix.ba
30.8.2018. u 22:30
9
komentara
0

dijeljenja
Više od 100 rozih Cadillaca ispratit će Arethu Franklin na vječni počinak Foto: AFP (Foto: AFP)
Više od 100 rozih Cadillaca ispratit će Arethu Franklin na vječni počinak u petak u Detroitu. Kako pišu američki mediji, vozila će biti parkirana u liniji ispred crkve.
To će biti posveta najvećem hitu Kraljice soula "Freeway of Love" u kojem se u refrenu spominje upravo rozi Cadillac.

Organizatori ovog skupa su Crisette Ellis i njen suprug koji imaju veliki Cadillac. Objavila je ovo na društvenim mrežama i počeli su se javljati ljudi iz svih dijelova SAD-a. Prema najavama, Arethu bi moglo ispratiti oko 130 ovih vozila.

Večeras će u Detroitu biti održan koncert posvećen životu ove velike muzičke zvijezde. Nastupat će Stevie Wonder, Ariana Grande, Jennifer Hudson, Faith Hill, Chaka Khan, Shirley Ceasar, Yolanda Adams, Marvin SApp, Vanessa Bell Armstrong, orkestar The Aretha Franklin i istoimeni hor.

Hiljade fanova oprostilo se od nje u Muzeju afričkoameričke historije gdje je njeno tijelo bilo izloženo dva dana. U petak će biti održana komemoracija u dvorcu Greater Grace gdje će se oprostiti porodica i prijatelji iz cijelog svijeta. Nakon toga bit će ukopana. Veliki broj televizijskih kuća prenosit će njenu sahranu.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...