Jaeger Music Night
0

Veliko finale u Domu mladih u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Veliko finale ovogodišnjeg Programa Jaeger Music Night bit će održano u petak 22. oktobra u Domu mladih u Sarajevu, sa početkom u 21 sat.

Finalisti Jaeger Music Night-a u 2010. godini su: Siledžije iz Ljubuškog, Corbansick iz Sarajeva i Sin iz Tuzle. Svaka od ovih grupa dobit će mogućnost da se predstavi publici i dobrom izvedbom motivira prisutne da im daju svoj glas.

Specijalni gosti ovogodišnjeg finala Jaeger Music Night-a su pobjednici prošlogodišnjeg izdanja Programa Jaeger Music Night, grupa Berette iz Širokog Brijega, te fenomenalni Damir Urban i njegova prateća četvorka.

Cijena ulaznice za veliko finale Jaeger Music Night-a 2010. je 10 KM, a u cijenu ulaznice uključena je i mogućnost konzumacije Jaegermeistera.

Finale Programa Jaeger Music Night kulminacija je šestomjesečnog takmičenja u kojem je učestvovalo 12 bh. bendova. U prvoj fazi Programa održano je šest nastupa – svojevrsnih muzičkih duela. Grupa koja bi prikupila najviše glasova publike tokom samog događaja, ali i putem glasanja na www.jaegermusicnight.ba, prolazila bi u naredni krug Programa.

Tri polufinalne večeri, na kojima su nastupala po dva benda koja su pobijedila u prvoj fazi Programa, održane su u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu. Opet se moglo glasati na samom događaju i putem navedene web-stranice, pa su tako i izabrani finalisti ovogodišnjeg Programa Jaeger Music Night.

Tako ćemo 22. oktobra imati priliku čuti tri odlična benda, koja će se takmičiti za glavnu Jaegermeisterovu nagradu – snimanje prvog albuma.

Bitno je napomenuti kako je Jaegermeister program podrške mladim rock 'n roll grupama kreiran u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-ih prošlog stoljeća. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu, te se upravo taj Program smatra jednim od bitnijih faktora rasta popularnosti rock scene i uspjeha Jaegermeistera u SAD-u.

Kako Jaegermeister smatra da se odlični muzičari mogu pronaći u svakom dijelu svijeta, te da se progresivna i energična muzika svira sa jednakim entuzijazmom širom naše Planete, Jaegermeisterov muzički program proširen je na čitav svijet, uključujući i našu državu.