Muzika
7

Večeras u PAN Winter Pubu Sarajevski tamburaši, na BH Telecom ULTRA Stage-u Tarik i Adnan

Klix.ba
Na 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji se održava na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović i Trgu djece Sarajeva i jučer je bilo pregršt interesantnih dešavanja.

Djeca su se mogla družiti i igrati u Hypo zabavnom parku i besplatnoj igraonici Argeta Junior Play House, a zabavno je bilo i u Coca-Cola selu Djeda Mraza, gdje radnim danima od 16 do 20 sati, a vikendom od 12 do 14 i od 16 do 21 sat djecu i njihove roditelje dočekuju Djeda Mraz, vilenjak i fotograf.

U PAN Winter Pubu nakon After Work Party-ija, u sklopu kojeg svakodnevno nastupa Duo Undergrounderi i DJ Haringa za dobru atmosferu bio je zadužen Čerkez Karasevdah Band, dok je sa BH Telecom ULTRA Stage-a prisutne zabavila mlada Ilma Karahmet.

Večeras će se za dobru atmosferu u PAN Winter Pubu nakon After Work Party-ija pobrinuti Sarajevski Tamburaši, dok će sa BH Telecom ULTRA Stage-u od 20 sati prisutne zabaviti Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.