Muzika
567

Uz hitove Prljavog kazališta, Bolera i Zostera otvoren Konzum Sarajevo Beer Festival

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Peti Konzum Sarajevo Beer Festival otvoren je sinoć na parkingu Olimpijske dvorane Zetra u prisustvu velikog broja ljubitelja dobre svirke i piva, a nastupili su bendovi Prljavo kazalište, Bolero i Zoster.

Posjetioci su prvu noć ovog već respektabilnog festivala u regionu mogli uživati u izvođenju starijih, ali i novijih hitova pomenutih grupa, a naredne dvije noći publici će se predstaviti Pips Chips & Video Clips, Električni orgazam, S.A.R.S., Sassja, Psihomodo Pop i Kultur Shock.

Festival će ponuditi i brojne zabavne sadržaje jer su se organizatori potrudili da povodom 5. rođendana ovog muzičkog događaja naprave dobru trodnevnu zabavu.

Prije zvaničnog otvaranja Festivala u šatoru "Sarajevske pivare" upriličeno je druženje i osvježenje novinara i posjetilaca, uz brojna iznenađenja. Osim Sarajevskog svijetlog i tamnog točenog piva, na ovom štandu u ponudi će biti i Sarajevsko premium, bezalkoholno i radler, ali i Oettinger pils i Oettinger weiss, koje proizvodi po licenci za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

"Sarajevsko je domaći pivarski brend i na neki način se smatramo domaćinom ovog festivala. Beer festival je odlična prilika da se družimo s našim konzumentima, zabavimo ih i nagradimo. Prošle godine je šator Sarajevskog bio izuzetno dobro posjećen, a za ovaj Beer festival smo pripremili mnogobrojna iznenađenja", kazala je novinarima PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.

Također, posjetioci će imati priliku konzumirati neke od luksuznih vrsta piva u Premium Pubu, a još jedna novina koju su organizatori pripremili s Tattoo studiom Mustre i Šare iz Sarajeva je to da će u okviru Festivala prvi put biti organiziran "Tattoo Gathering" ("Tattoo okupljanje").

Tako će se na Festivalu predstaviti, osim stranih, i bh. tattoo majstori iz Zenice, Banje Luke, Sarajeva i Tuzle. Svoj peti rođendan Sarajevo Beer Festival, najveći domaći muzički festival, proslavlja uz veći broj bendova i sa dodatnim sadržajima na festivalskom tlu.