Bombaj štampa u Sarajevu
0

FOTO+VIDEO / Đuro: Dođite na koncert u što većem broju cipela

Sarajevo-x.com
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
U VIP salonu Domu mladih u Sarajevu u srijedu 21. septembra održana je pres-konferencija u povodu nastupa čuvene sarajevske grupe Bombaj štampa u Domu mladih, u subotu 24. septembra. Pres-konferenciji su prisustvovali frontman benda Bombaj štampa Branko Đurić Đuro i gitarista Bombaj štampe Nedim Babović.

Branko Đurić Đuro rekao je da mu je drago što ponovo svira u Sarajevu.

"Najradije sviramo u Sarajevu. Također, Dom mladih je trenutno najbolja koncertna sala za rock and roll." Nedim Babović ga je dopunio riječima: "Jedva čekamo ovaj koncert!"

Đuro je za Sarajevo-x.com istakao da je sretan što je ponovo sa bendom.

"Nismo svirali pola godine i raduje me da smo u Sarajevo došli nekoliko dana prije koncerta. Jedva čekamo da vidimo reakcije objektivne sarajevske publike na naše nove pjesme", kazao je Đuro.

Istakao je da se trenutno najviše posvećuje glumačkoj karijeri, te posljednjih mjeseci snima drugi dio filma "Montevideo".

"Pišem scenarij koji se polako pretvara u knjigu i to mi oduzima najviše vremena. Imam sreću da mijenjam pozive i dobro se osjećam u ulozi glumca", kazao je frontman benda Bombaj štampa, a publici poručio da dođe u što većem broju cipela.

Pres-konferenciji je prisustvovao i legendardni sarajevski DJ Dragan Kožović Kožo, koji će biti zadužen za zagrijavanje publike prije nastupa Bombaj štampe sa izborom muzikom iz 80-tih.

Vrijedi podsjetiti kako je Bombaj štampa nastala 1982. godine, ali su zbog glumačkih obaveza njihovog frontmana Branka Đurića - Đure (danas glumačke zvijezde afirmirane u svjetskim okvirima) svoj prvi album Bombaj štampa izdali tek 1987. godine. Drugi album (Ja mnogo bolje letim sam) objavili su 1990. godine, a početkom 1992. godine grupa privremeno prestaje sa radom.

Članovi benda ponovo su se okupili 2009. godine, a početkom 2010. izdali su svoj treći nosač zvuka Neka DJ odmah dole CJ. Pjesma "Nedim", objavljena na ovom albumu za koju je snimljen i video spot, instantno je postala hit (na servisu YouTube pogledalo ju je preko 300 hiljada osoba), obznanivši povratak grupe Bombaj štampa na velika vrata regionalne muzičke scene.

Ulaznice za ovaj događaj se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 12 KM, dok će na dan koncerta koštati 15 KM. Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima ispred Doma mladih i ispred Sarajevske tržnice.

Vezani članci