4.Code Music Fest
0

U Travniku nastupaju Letu štuke

Sarajevo-x.com
Devetog i desetog septembra, u strogom centru Travnika nastupiti će veliki broj muzičara iz BiH, Hrvatske i Srbije, a headliner festivala je bend Letu štuke koji po drugi put nastupa na Code Music Festivalu.

Na radost mnogih fanova Letu štuke će na četvrtom Codeu predstaviti vedre i vesele note, te duhovite tekstove svojih pjesama sa njihovog trećeg albuma "Brojevi računa" koji je objavljen krajem maja ove godine. Svakako podsjetit će nas i na "Proteine i ugljikohidrate" i uz jedan orginalan balkanski pop-rock zvuk pružiti nezaboravan provod.

Kako je rekao i Dino Šaran, "publika će sama steći neke utiske o pjesmama i samom novom albumu, a bit će tu i starih pjesama, svi će sigurno uživati."

Prve noći festivala nastupa i sarajevski bend Billy Andol koji je sa radom počeo prije dvije godine, a početkom ove godine izdali su i odličan album pod nazivom "Jonny Album." Galileo je već svima poznata pjesma, a za nju su uradili i originalan spot sa jednim francuskim animatorom.

"Na Code Music Festivalu publika može očekivati dobro raspoloženje i pozitivnu energiju! Jedva čekamo nastup u Travniku", rekao je Boris Brkan.

Ove godine na četvrtom Code Music Festivalu nastupa i bend Filling Silance, progresivni rock bend iz Sarajeva. Počeli su sa radom 2004. godine pod nazivom Eutanazija.

"Publika od nas može očekivati nešto malo drugačije od onoga na šta su inače navikli, a sve u svemu odličnu svirku", rekao je Sead Fadilpašić.

"Od petaka predstavljamo i bendove koji nastupaju u subotu, drugog dana četvrtog Code Music Festivala. Podsjećam da će biti organizovan serijal afterpartija za koje su zaduženi DJTucca i DJ Jasmima i nekoliko okruglih stolova na temu tolerancije među mladima. Slogan ovogodišnjeg festivala je 'Treba nam tolerancija', što ukazuje na želju organizatora za većom tolerancijom u BiH i regionu", dodala je Rahela Čabro, PR menadžer festivala.

Radio TNT u saradnji sa UG Tolerancija, a uz veliku podršku brojinih sponzora već četiri godine uspješno organizuje Code Music Festival u Travniku, a za više informacija posjetite web-stranicu www.cmf.tnt.ba.