{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U subotu u Mostaru promocija Zostera

S
16.11.2005. u 00:02
0
0
U subotu u Mostaru promocija Zostera
0
U subotu u Mostaru promocija Zostera
Photo by Zijah Gafić
U subotu 19. novembra mostarska grupa Zoster održat će bosanskohercegovačku promociju svog prvog albuma pod nazivom «Ojužilo».
Album je početkom augusta mjeseca objavljen za sarajevsku izdavačku kuću «Gramofon», a na njemu se našlo dvanaest pjesama snimanih u studiju Baraka u posljednje tri godine. Tekstove za gotovo sve pjesme napisao je Mario Knezović, dok je aranžmane i muziku uradio Zoster. Grupu sačinjavaju Atila Aksoj (gitara, klavijature), Goran Rebac (bubnjevi, udaraljke, marimba), Mario Knezović (vokal, gitara), Boris Gutić (saksofon) i Marko Jakovljević (bas, gitara).

Grupa koja je nastala prije pet godina, kako sami članovi grupe ističu, kao posljedica “pada imuniteta društva i potrebe da se nešto kaže i učini”, promociju svog prvjenca priprema u 21.00 u klubu Stolica u Mostaru (adresa: Stjepana Radića 5a).

Osim predstavljanja albuma, članovi Zostera obećavaju i kraći nastup na kojem će predstaviti neke od pjesama sa albuma «Ojužilo», ali i pjesme koje bi se trebale naći na njihovom sljedećem albumu. Sponzori promocije grupe Zoster su Laško pivo, Radio dobre vibracije i Radio Studio 88.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: