Publika uživala
213

U Skenderiji održan desetosatni rock spektal "Izvan vremena za sva vremena"

M. A.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U dvorani Mirza Delibašić u sarajevskom Skenderiji sinoć je održan desetosatni rock spektakl "Izvan vremena za sva vremena" na kojem su nastupila neka od najvećih imena regionalne pop rock scene koja je na jednom mjestu okupio legendarni Želimir Altarac Čičak.

Ovaj novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija ove godine slavi pola stoljeća svoje prisutnosti na domaćoj rock sceni te se ovim "dugometražnim" koncertom želio sarajevskoj publici odužiti za sve ove godine praćenja i podržavanja.

"Izvan vremena za sva vremena" je Čičku četvrti desetosatni koncert, a zadnji je organizirao 14. oktobra 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra, gdje je nastupilo 20 bendova pred 15.000 posjetilaca.

Ovaj put, tri decenije kasnije, Čičak je u Skenderiji ponovo okupio članove Vatrenog poljupca, Crvene Jabuke, Bolera, grupu Emir & Frozen Camels, Neverne bebe, Jindas i mnoge druge rock sastave i muzičare koji su publiku zabavljali do ranih jutarnjih sati.

Na ovom koncertu poseban gost Čička bio je Martin Turner, jedan od osnivača britanske rock atrakcije Wishbone Ash, koji je svojim progresivnim zvukom atmosferu doveo do usijanja.

Još ranije je Želimir Altarac Čičak kazao da će "Izvan vremena za sva vremena" ujedno biti i retro prezentacija kako se kalila sarajevska pop rock scena s njihovim preživjelim autorima, stvaraocima i izvođačima.