U Sarajevu vlada veliki interes za koncert Parnog Valjka

Klix.ba
16.11.2015. u 13:40
199
12
U Sarajevu vlada veliki interes za koncert Parnog Valjka
199
U Sarajevu vlada veliki interes za koncert Parnog Valjka
Odlična predkoncertna atmosfera i ogroman interes za slavljenički koncert grupe Parni valjak, koji će se dogoditi u subotu, 12.decembra, u Sarajevu, u olimpijskoj dvorani J.A.Samaranch – Zetra, kojim Aki, Hus, Brk, Preksi, Bero i Dado obilježavaju značajan jubilej, 40 godina od osnivanja i 20 godina od koncerta u zagrebačkom ZeKaeMu u unplugged verziji.
Kako "Valjak" tretira koncert u Sarajevu i koliko poštuje sarajevsku publiku pokazuje činjenica da kompletna grupa sa pratećim vokalima Anom i Kristinom dolazi u Sarajevo da aktiviraju svojevrsni reklamo-propagandni vulkan. Akcija započinje u četvrtak 19.novembra u 14,00 sati "Druženjem sa sedmom silom" u atraktivnom ambijentu kluba "Aquarius Vilis". Na žalost mnogih, ovom prilikom Valjak će se družit samo sa predstavnicima sponzora i medijskih pokrovitelja koncerta, a pristup će biti moguć isključivo uz pozivnice. Kako organizatori pojašnjavaju "druženje" je moderniji naziv za uobičajeni termin "Press konferencija",ali nije samo naziv moderniji, nego je "druženje" bogatije sadržajem,a i maštovitijom formom.

Predviđeno je da Valjak prisutne obraduje i jednim kratkim muzičkim performansom. Nakon toga za članove benda slijede intervjui za pisane i elektronske medije, kao i gostovanja u programima RTV kuća, medijskih partnera koncerta. Tu su emisije, pripremljene da podrže svečano obilježavanje Valjkovog jubileja, kao što je Pink-ov "Zabranjeni forum", "In magazin" na OBN-u, "Glam-Blam" na Hayat-u, "Peti dan" na TV SA, "Konačno petak" na BHT1 i "Bingo show" na FTV. Podrazumijeva se ekskluzivni video intervju za portal Klix.

Imat će tu dečki iz benda dosta toga za ispričati, kako je slavljenička turneja po regionu dosegla vrhunac, jer nedelju dana prije sarajevskog, slijede im dva već rasprodata koncerta u Beogradu, te dva koncerta u Zagrebu sedam dana poslije, tako da je Sarajevo na neki način u koncertnom "sendviču" između Beograda i Zagreba.

Na pitanje "kakva je situacija sa prodajom ulaznica" od Faruka Drine, direktora firme Of sound International koja je organizator Valjkovog koncerta, može se dobiti interesantan odgovor:
"Danas je prema organizatorima često u upotrebi pitanje koliko je prodato karata? Prave fanove to toliko i ne zanima, njima je bitno da se to što oni vole, dogodi. To uglavnom interesuje one koji na koncerte dolaze zbog atmosfere i druženja,a izvođač i program su im u drugom planu. Ima i onih koje taj podatak zanima kako bi organizatoru uzeli mjeru za desetine nameta koji se kaće na koncertne aktivnosti. Naš odgovor glasi: svako onaj, koga zanima koliki interes vlada za sarajevski koncert Parnog valjka, koliko je karata i na kakvim pozicijjama još u prodaji, to mogu saznati posjetom se portal kupikartu.ba , klikne se na fotku Parnog valjka, dalje klikom na 2ulaznice" otvara se shema dvorane Zetra sa sektorima za smještaj posjetilaca. Klikom na svaki pojedinačni sektor dobije se podatak koliko je još preostalo mjesta tj. ulaznica u tom sektoru. Ne treba posebno znanje iz matematike kako bi se sračunalo da je ukupno slobodnih mjesta u Zetri preostalo manje od polovine maksimalnog kapaciteta. Mjesec dana prije koncerta imati tako potvrđen interes publike, nismo zapamtili od kako se bavimo organizacijom koncerata. Inaće, koga to zanima, tu na portalu kupikartu.ba može doći do podrobnijih informacija, a ima mogućnost "on line“ kupiti i ulaznicu za koncert, ukoliko je do tada nije kupio na nekom od prodajnih mjesta u gradu, kao što su biletarnice u BKC-u, na platou Skenderije ili u ulici Ferhadija kod Tržnice."


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: