Dan žalosti
166

U Sarajevu otkazani skoro svi muzički događaji, zabava na Skenderiji najavljena nakon ponoći

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U Sarajevu su povodom Dana žalost zbog ubistava u Gradačcu otkazani skoro svi muzički događaji. Zabava na Skenderiji najavljena je iza ponoći.

Organizatori After Midnight Parties, koje se održavaju u Domu mladih, najavili su da će Disco Gripa početi s noći sa 16. na 17. august u 00:15.

Iz Udruženja Mirza Delibašić - Kinđe ranije su najavili da se zbog Dana žalosti otkazuje koncert grupe Sevdah Baby.

"S pijetetom prema ubijenim građanima u Gradačcu i iskrenim saučešćem porodicama žrtava, s mosta koji nosi ime najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine svih vremena, samo tišina", napisali su.

Music Zone, koji se održava na platou ispred zgrade Ambasade Republike Grčke, otkazao je koncert grupe Perpetuum Mobile.

"Izražavamo saučešće i suosjećamo sa porodicama žrtava stravičnih ubistava u Gradačcu, koja su se desila 11. augusta 2023. godine", objavili su.

Heineken Summer Lounge najavio je nastup DJ-ice Kazumi i Forora. Naveli su da svoja vrata otvaraju od ponoći.

"Nedvojbeno se ovom odlukom pridružujemo svim kolegama, organizatorima javnih događaja kulturno-zabavnog karaktera i mislila ostajemo uz porodice žrtava i sve građane BiH", naveli su.

Organizatori festivala Sarajevo Sevdan Soiree su poručili da se koncert pomjera na na 18. august, kada će tradicionalnu bosanskohercegovačku ljubavnu pjesmu izvoditi sazlija Jusuf Brkić i Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator sevdalinke, čiji repertoar čine rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke.

Festival u Centru obavijestio je posjetitelje da su sve kulturno-kreativne aktivnosti otkazane.