Oglasili se organizatori
20

U Sarajevu od 12. jula povrat novca za kupljene ulaznice za koncert Whitesnakea

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon otkazivanje oproštajne evropske turneje grupe Whitesnakes, u sklopu koje je trebao biti održani koncert i u Sarajevu, organizator su se oglasili u vezi s povratom novca od kupljenih karata.

Povodom zvanične informacije menadžmenta svjetskog benda Whitesnake o otkazivanju ostatka evropske turneje, u okviru koje je ovaj bend trebao održati koncert u sarajevskoj Skenderiji 19. jula, Avalon produkcija – koja stoji iza tri otkazana koncerta izrazila je žaljenje zbog otkazivanja ovog muzičkog spektakla te najavila povrat novca od kupljenih ulaznica svim fanovima.

"Dragi rockeri i fanovi benda Whitesnake, kao i vi, zatečeni smo najnovijom informacijom Davida Coverdalea i Whitesnakea da nisu u mogućnosti da održe preostali deo evropske turneje, jer smo do sinoć finalizirali detalje vezane za održavanje koncerta na stadionu Tašmajdan, koji je bio gotovo rasprodat, te bili u toku medijske kampanje i priprema za koncert u Sarajevu", naveli su.

Njihovo žaljenje je utoliko veće što je pored prethodno otkazana četiri od ovih još sedam koncerata koji su otkazani, tri organizuje Avalon produkcija – Beograd, Skoplje i Sarajevo.

"Za sada nemamo nikakve informacije o tome hoće li biti naknadnih termina za otkazane koncerte, a svi fanovi koji su kupili ulaznice za sarajevski koncert moći će da izvrše povrat novca na svim prodajnim mestima kupikartu.ba od utorka, 12. jula 2022.
Avalon produkcija se izvinjava svim fanovima i zahvaljuje im na podršci u ovim teškim trenutcima u kojima smo apsolutno nemoćni jer je zdravlje Davida Coverdalea i članova benda je na prvom mestu", dodaju.