Jazz magija
6

U punoj sali BKC-a održan prednovogodišnji koncert "Happy New Jazz"

Klix.ba
Velika sala BKC-a Sarajevo bila je ispunjena do posljednjeg mjesta na "Happy New Jazz" koncertu na kojem je Sarajevo Jazz Orkestar sa specijalnim gostima, Rambom Amadeusom i Aleksandrom Bijelić, publici predstavio repertoar koji pripada žanrovima jazz i funk muzike.

Sarajevo Jazz Orkestar je u intimnoj atmosferi sarajevskog BKC-a publici predstavio veselije jazz standarde, ali i kompozicije i aranžmane koje su izveli solisti Aleksandra Bijelić, Elvir Bandić i Rambo Amadeus. Sudeći po reakcijama publike, koncert je bio i više nego zabavan.

Publika je imala priliku poslušati i uživati u zvukovima poznatih kompozicija, a poseban šarm cjelokupnom prazničnom ugođaju dao je osebujni muzičar, autor i performer Rambo Amadeus koji se okušao u ulozi voditelja koncerta, ali je posjetioce počastio i svojim najvećim hitovima u jazz obradi.

Nakon koncerta publika i muzičari nastavili su druženje na DJazz pozornici u Galeriji BKC-a. U ugodnoj, domaćinskoj atmosferi goste je zabavljao Happy New Jazz orkestar u pratnji Drum Jay.

Sarajevo Jazz Orkestar okuplja najkvalitetnije jazz muzičare iz BiH i saradnike iz regije. Cilj osnivanja Sarajevo Jazz Orkestra, u sklopu Udruženja Dom Slobode, je dugoročno i planirano djelovanje radi promocije jazz muzike u svim njenim formama kroz koncerte tokom cijele godine. Orkestar će u narednom periodu održati niz koncerata u Sarajevu, a u planu je i posjeta većim centrima u BiH.

Generalni pokrovitelj događaja je Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo. Partner događaja je JU Centar za kulturu KS (BKC).