"Funky džezva style"
288

VIDEO / U nedostatku dijela za bubnjeve iskoristili džezvu i napravili hit

Piše: J. H.
Bend Otisak
Bend Otisak
Članovi sarajevskog benda Otisak su prije nekoliko dana snimili simpatičnu pjesmu koju su nazvali "Funky džezva style".
Bend Otisak
Bend Otisak
Kako nam je kazao Goran Đemidžić, jedan od članova benda, pjesma je nastala sasvim spontano.

"To je bila čista improvizacija. Otišli smo u vikendicu kod Zlatana Avdagića, gitariste benda, da vježbamo. Međutim, nedostajao je veliki "ride" na bubnjevima, koji smo zamijenili džezvom", kaže Đemidžić za Klix.ba.

Čitavu ovu, kako kažu, zezanciju snimili su mobitelom i uploadovali na YouTube, što je izazvalo pozitivne kritike njihovih prijatelja.

Grupa Otisak nastala je početkom 2009. godine. Kako kažu, želja im je bila napokon preći sa sviranja po dernecima, uz gitaru, na nešto malo ozbiljnije.

Prvobitni sastav su činili Zlatan Avdagić (solo gitara), Goran Đemidžić (ritam gitara) i Ademir Ćimić (bubnjevi), a u ulozi pjevača pridružuje im se Mahir Kadić.

Ubrzo se uloga pjevača mijenja te na Mahirovo mjesto dolazi Demijan Devčić, a Goran u nedostatku bass zvuka prelazi na bass gitaru. Bend se orijentisao na sviranje stare dobre rock muzike sa ex-yu prostora, kao i stranog rocka.

Početkom 2010. bendu se pridružuje Ena Hasanović kao back vokal i solo pjevačica u određenim pjesmama, čime je bend dobio dodatnu širinu u sviranju različitih pjesama i žanrova. Odnedavno su se počeli više posevećivati autorskoj muzici i pronalaženju svoje originalnosti.