Muzika
0

U Busovači se 9. i 10. augusta održava prvi Beer Fest

Klix.ba
Posljednjih nekoliko godina, beer festivali širom regije postali su vrlo značajne i posjećene manifestacije, prvenstveno zato što objedinjuju dvije velike ljubavi – prema pivu i prema muzici.
Sam koncept manifestacije, baziran na najpoznatijem festivalu piva Oktoberfestu te muzičkim festivalima na otvorenom, pokazao se kao vrlo uspješan, a najbolji primjer za to je beogradski Beer Fest, koji dnevnu posjeti više od 100.000 posjetilaca, a količine popijenog piva se mjere u stotinama hektolitara.

Upravo to je iniciralo organizovanje prvog Beer festivala Busovača koji će se održati 09. i 10. augusta 2013. godine na stadionu NK Busovača, a na kojem će učestvovati 8 pivara te lineup sastavljen od kvalitetnih rock bendova.

Prvu noć festivala će otvoriti predgrupa Heppek iz Kiseljaka da bi zagrijala atmosferu za sarajevski bend Billy Andol, predstavnika nove sarajevske indi scene ili tzv. minivala. Headlineri su Zabranjeno Pušenje, bend koji ne treba posebno najavljivati.

Drugu noć će obilježiti najpoznatiji sarajevski art-rock bend Letu Štuke, kojima je ovo prvi nastup u Busovači, a prethodit će im zenički Taxi band, koji već duži niz godina pravi izuzetnu atmosferu gdje god se pojavi. Predgrupa je bend Ekonomska Kriza.

Sve u svemu, mnogo je razloga za posjetu Beer festivalu Busovača pogotovo zbog činjenice da će prostor festivala biti jedna velika pivnica sa bezalkoholnim i šankom za hranu te da će cijene piva i drugih pića biti promotivne – 2,5 KM za 0,5 l piva. Cijena ulaza je 5KM i uključuje jedno piće.

Medijski partner festivala je TNT radio, a više informacija potražite na Facebooku.